Törökország

Egy sikerrel és egy iksszel zárt a Loki

A Debrecen 3-1-re nyert a románok ellen, és 2-2-t játszott a japánokkal Törökországban.

Nemzetközi felkészülési mérkőzések

Debreceni VSC-TEVA – Gaz Metan Medias (román) 3-1 (1-0)
Törökország
DVSC: Verpecz – Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut – Mihelic, Ludánszki, Zsidai, Sidibe – Kulcsár T. (Berdó, 80.), Seydi
A DVSC gólszerzői: Ludánszki (24.), Sidibe (tizenegyesből 54.), Seydi (76.)


Debreceni VSC-TEVA – Shonan Bellmare (japán) 2-2 (0-2)
Törökország
DVSC: Novakovics – Brkovics, Morozov, Szatmári, Vadnai (Króner, a szünetben) – Kovács Á. (Berdó, 30.), Spitzmüller, Bouadla, Ferenczi J. – Volas, Szécsi M. Edző: Kondás Elemér
A DVSC gólszerzői: Volas (54., 63. – az elsőt tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első szerdai edzőmeccsét a román élvonalban nyolcadik Gaz Metan Medias ellen játszotta a Debrecen. A bemelegítésnél megsérült az eredetileg kezdőbe jelölt, a válogatottól nemrég visszatérő Szakály Péter, akinek meghúzódott a lába, ezért helyette Seydi kezdett.

Eleinte mezőnyjáték folyt a pályán, az első helyzet a 18. percben alakult ki, amikor Rene Mihelic 17 méteres szabadrúgása után a labda centikkel kerülte el a bal felső sarkot. A küzdelmes találkozó 24. percében már a Lokinál volt az előny: Kulcsár Tamás tört be a tizenhatoson belülre, a védők szorításban az alapvonalig sodródott, de onnan vissza tudta passzolni a labdát középre, ahol az érkező Ludánszki Bence a hálóba bombázott. Utána a szünetig inkább a középpályán folyt a küzdelem, a kapuk nem forogtak veszélyben egyik oldalon sem.

A második félidőből kilenc perc telt el, amikor Kulcsár Tamást csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Sidibe magabiztosan lőtte a jobb alsóba (2-0). Két perccel később egy védők mögé ívelt labdára lecsapott a Gaz Metan támadója, aki a kiszolgáltatott helyzetben lévő Verpecz István mellett a jobb alsóba passzolt. A 76. percben azonban ismét a magyarok voltak eredményesek: Lázár Pál futott fel a jobb oldalon, pontos beadását Seydi hét méterről a kapuba fejelte (3-1). A végén Sidibe tört be a tizenhatoson belülre, két embert kicselezve lőtt, de a kapus bravúrral hárított.

A nap második, és egyben a törökországi edzőtáborozás utolsó felkészülési találkozóján a japán Shonan Bellmare ellen lépett pályára a DVSC.

Az ázsiaiak a tizedik percben vezetést szereztek: egy jobb oldali passzt követően a középen érkező csatár kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). Ezt követően Szécsi Márk állt közel az egyenlítéshez, 15 méteres lövését azonban a kapusnak sikerült hárítania. A harmincadik percen már kettővel mentek a japánok, amikor egy szélről jövő beadás után Vadnai Dánielt kilökték a labda alól, a játékvezető azonban nem fújt, így az érkező csatár senkitől sem zavartatva fejelhetett a kapuba (0-2). Három perccel később Szécsi ment el a jobb oldalon, középre passzolt, Dalibor Volas kapásból lőtt, de a kapus védett.

Az 54. percen szépített a Loki: Bouadla ment el a jobb oldalon, Spitzmüller Istvánhoz passzolt, akit csak szabálytalanul tudtak szerelni a büntetőterületen belül. A tizenegyest Dalibor Volas magabiztosan a jobb alsóba vágta (1-2). Szűk tíz perc alatt az egyenlítés is összejött: Szécsi Márk kapott egy keresztlabdát, az átvétel után visszapasszolt Dusan Brkovicsnak, aki a tizenhatos jobb sarkáról középre ívelt, Dalibor Volas pedig a bal alsó sarokba fejelt (2-2). Ezt követően már inkább mezőnyjáték folyt, az eredmény nem változott, így a Loki döntetlennel fejezte be a török edzőmeccsek sorozatát – tudósított a klub honlapja.

Olvasói sztorik