Törökország

Dánok verték az Újpestet

A Bröndby 3-1-re győzött; a liláknak a szünet előtt sikerült szépíteniük, a második félidőben csak helyzetekig jutottak
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Újpest FC – Bröndby (dán) 1-3 (1-2)
Belek, Törökország
Újpest: Dmitrovics – Ngawa, Litauszki, Hammer (Nagy J., a szünetben), Antón (Andrade, a szünetben) – Balogh B. (Eninful, 76.), Sztaniszavljevics – Simon K., Vasziljevics (Koszovics, a szünetben), Lázár B. (Ligot, 87.) – Kabát (Tscibuabua, a szünetben). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Hammer (41.), illetve Zohore (15., 25.), Makienok (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A továbbra is hasfal-sérüléssel küzdő Bojan Szankovics, a bordáját fájlaló Jonathan Heris, és Aszmir Szuljics nélkül játszott az Újpest.

A Bröndby kezdte jobban a találkozót, de a beadások nem okoztak problémát a lilák védőinek. Az első újpesti lehetőség Sztaniszavljevics előtt adódott, de a dán kapus, Hradecky messzire kifutott a kapujából, és megszerezte a labdát. A 15. percben vezetéshez jutottak az északiak Zohore révén, aki a kifutó Dmitrovics lába alatt lőtt a hálóba (0-1). Nem sokkal később Kabát szerezhetett volna gólt, de centikkel maradt le a Simon Krisztián által beadott labdáról.

Két perccel később ismét Zohore szerzett gólt, ezúttal 13 méterről lőtt a léc alá (0-2). Előbb Lázár, majd Litauszki is megpróbált szépíteni, de egészen a 41. percig kellett várni a gólra. Balogh Balázs szabadrúgását Lázár Bence nem tudta rendesen kapura lőni, de a lecsorgó labda Hammer elé került, aki öt méterről bevette a dán kaput (1-2).

A második félidőt is a dánok kezdték aktívabban, de Lázár révén majdnem sikerült ez egyenlítés, az újpesti csatár nyolc méterről fejelt a kapu fölé. A helyzetet követően megszerezte harmadik gólját a Bröndby, ezúttal Makienok volt eredményes. A lefújás előtt Ngawa és Dmitrovics közösen akadályozta meg, hogy nagyobb legyen a különbség, így 3-1-es vereséget szenvedett csapatuk – tudósít a klub honlapja.

Olvasói sztorik