Törökország

Kétgólos paksi győzelem

Csertői Aurél csapata a román másodosztályú Rapid Bucuresti ellen nyert 2-0-ra.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FC Rapid Bucuresti (román) – MVM Paks 0-2 (0-2)
Törökország
Paks: Csernyánszki – Heffler T. (Báló, 71.), Éger, Horváth G. (Kovács G., 52.), Szabó J. (Nagy R., 71.) – Bartha (Kulcsár D., 71.), Windecker (Szekszárdi, 71.), Kecskés (Lázok, 71.), Tóth B. (Kiss T., 52.) – Simon A. (Könyves, 63.), Délczeg (Nagy O., 63.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Bartha (25.), Simon A. (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros és az Újpest után a Paks ellen lépett pályára a román másodosztály Keleti-csoportjában listavezető Rapid Bucuresti, amely a fővárosi zöldektől 4-0-ra kikapott, a lilákat viszont 1-0-ra megverte.

A 25. percben egy formás akció végén Kecskés labdájával Bartha lépett ki a védők közül, majd a kapu közepébe lőtt (0-1). Két perccel a vezetőgól után Tóth Bence indította Simon Attilát, akinek erős lövését egy védő blokkolta. A 32. Tóth Bence szögletét Délczeg fejelte a hosszú sarok mellé, öt méterről. Négy perc elteltével Csernyánszki egy lehúzott labdát rögtön kirúgott, ezzel helyzetbe hozva Szabó Jánost, aki befelé vitte, de 18 méterről mellé lőtt. A 43. percben Kecskés passza után Simon a kimozduló kapus felett a kapu fölé lőtt. A szünet előtt Tóth Bence szögletét a rövid oldalon Éger megcsúsztatta, majd a hosszún érkező Simon az ötösről befejelte (0-2).

Az 54. percben Tóth Bence beadását Horváth Gábor rálőtte, de a román kapus önfeláldozóan belevetődött. Egy perccel ezután Délczeg szabályos gólját les miatt nem adták meg. A paksi csapat végig mezőnyfölényben játszott az egyébként kifejezetten nagy iramú mérkőzésen. Több gólt is szerezhettek volna a magyarok, hiszen rendszeresen sikerült helyzetet kialakítaniuk. A játékvezetés a lesek megítélésében elég bizonytalan volt, több szabályos paksi támadást is megállítottak – tudósít az MVM Paks honlapja.

Olvasói sztorik