Törökország

Diósgyőri döntetlen a románokkal

Kétgólos hátrányból állt fel a DVTK az élvonalbeli FC Botosani ellen, és végül 2-2-t játszott.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – FC Botosani (román) 2-2 (0-2)
Törökország
DVTK: Rajics – Eperjesi, Vadász, Kádár, Huszics – Barczi (Batioja a szünetben), Elek Á., Kosztics, Gosztonyi (Marjanovics, 82.) – Bacsa (Nikházi a szünetben), Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
A Diósgyőr gólszerzői: Futács (84.), Nikházi (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Törökországban edzőtáborozó DVTK kedden délután a román első osztályú FC Botosani ellen lépett pályára. A mérkőzés félórás csúszással kezdődött, ugyanis késett a diósgyőriek busza, valamint a románok sem az előre megbeszélt szerelésben jelentek meg, így a bemelegítés után elmentek átöltözni.

Az első percben máris veszélyeztetett a magyar együttes, azonban Barczi beadását szögletre mentették a védők. A negyedik percben válaszolt az ellenfél, de a 16 méterről leadott lövés elkerülte a DVTK kapuját – olvasható a Diósgyőr honlapjának tudósításában.

A 11. percben a Botosani megszerezte a vezetést: egy kipattanó labdát 27 méterről kapásból lőttek a hálóba (0-1). Öt perccel később Futács került helyzetbe a tizenhatoson belül, de lövése elment keresztbe a kapu előtt. A 23. percben megduplázta előnyét a román csapat: egy baloldali beadás szállt el a DVTK-védelem felett, a román támadó pedig alig néhány méterről a hálóba (0-2).

A 37. percben Gosztonyi beadása okozhatott volna gondot, ám helyükön voltak a védők, így szöglet lett a lehetőségből. A sarokrúgást követően Barczi próbálkozott, de lövését blokkolták a védők. A félidő utolsó lehetősége Gosztonyi előtt adódott, ám fejesét magabiztosan védte a románok kapusa.

Az 50. percben Batioja lépett ki a védők közül, viszont az ellenfél hálóőre jó ütemben mozdult ki a kapuból. Két perccel később Gosztonyi kétszer is próbálkozhatott rövid időn belül, azonban mindkétszer fölé durrantott. Tíz perccel később Gosztonyi előtt adódott lehetőség, de centikkel a kapu mellé helyezett. A 64. percben Futács próbálkozott nagy helyzetben, 14 méterről leadott lövését viszont védte a kapus.

Sokat tördelte cserékkel a játékot a román csapat, ráadásul a kemény belépők sem maradtak el. A 80. percben Vadász szúrt rá jó negyven méterről egy labdát, a vizes füvön megcsúszó lövés pedig majdnem meglepte az ellenfél kapusát. Négy perccel később szépített a DVTK: Futács Márkó indult meg a labdával, majd 14 méterről kilőtte a rövid sarkot (1-2). A második félidőben sokkal többet mutatott a magyar csapat, ennek meg is lett az eredménye: két perccel a szépítő gól után Nikházinak készítettek le egy beadást, a középpályás pedig higgadtan a kapuba helyezett 11 méterről (2-2).

A 90. percben még a győzelem is meglehetett volna a Diósgyőrnek, de Futács csak a kapufát találta el – igaz, a játékvezető közben meg is állította a játékot kezezés miatt. A mérkőzést Rajics bravúrja zárta: egy román fejest tolt a kapufára a diósgyőri kapus a 92. percben.

– Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit szerettünk volna. Az első félidőben a felkészülési időszak miatti fáradtság okozta koncentrációs hibából kaptunk két gólt – értékelt klubja honlapján Tomiszlav Szivics, a DVTK edzője. – A második játékrész sokkal jobb volt, nagy tempóban, igazi bajnoki iramban küzdöttek a csapatok. Ahogy korábban mondtam, ez volt az első mérkőzés, ahol már ahhoz hasonlítottunk, amit éles körülmények közt is mutatni szeretnénk, ha még öt percig tart a mérkőzés, meg is nyertük volna. Ez azt mutatja, hogy jó erőben vagyunk, eddig erre helyeztük a hangsúlyt. Jó úton járunk, a rajtig hátra lévő időszakban a finomhangolást kell elvégezni, hogy játékban is megfelelőt tudjunk nyújtani.

Grumics is megérkezett

Kedden délután a Pécsről igazolt Miroszlav Grumics is megérkezett Törökországba. A támadó az első napon még csak a szállását foglalta el, illetve a helyszínen tekintette meg új csapata mérkőzését, de szerdától már a közös munkába is bekapcsolódik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik