Törökország

Grúzokat vert az MTK

Pölöskei Zsolt egy góllal és egy gólpasszal zárta a 2-0-ra megnyert edzőmérkőzést.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MTK – FC Sioni Bolnisi (grúz) 2-0 (2-0)
Törökország
MTK: Hegedüs (Groppioni) – Nagy T. (Hajdu), Kálnoki Kis, Rodenbücher (Kelemen), Poór – Vass Á., Pölöskei Zs. – Kanta J. (Vass P.) – Bese, Torghelle (Frank), Csiki (Eppel). Edző: Garami József
Gólszerzők: Pölöskei Zs. (7.), Csiki (26.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A grúz élvonal negyedik helyén telelő Sioni Bolnisi csapatával találkozott az NB I kiesőhelyén tanyázó MTK. Az ellenfél soraiban ott voltak a Győri ETO és a Lombard Pápa korábbi játékosai, Lasha Totadze és Giorgi Ganugrava.

A vezetést viszonylag korán, már a hetedik percben megszerezte az MTK: egy szép támadás végén Pölöskei indította a jobb oldalon beinduló Kanta Józsefet, aki az alapvonal közeléből laposan középre adott, a labdára Torghelle és Pölöskei Zsolt érkezett, utóbbi lövését ugyan a grúz kapus előbb védte, de a kipattantót hat méterről nagy erővel lőtte a léc alá (1-0).

A túloldalon Hegedüs Lajosnak is volt dolga, az ellenfél a 14. percben egy támadás végén váratlanul lövéssel próbálkozott, ám a kapus résen volt, és nagyot védett. A 26. percben Pölöskei a pálya közepén vitte fel a labdát, majd egy lövőcselt követően váratlanul a bal oldalon beinduló Csiki elé passzolt, aki egy átvétel után szépen tekert a hálóba (2-0).

A grúzok is próbálkoztak később, az egyik belsővédő szabadrúgását Hegedüs a kapufa mellől szögletre ütötte. A 41. percben Csikinek kellett jegelni a lábát, miután egy grúz játékos rácsúszott, és le is kellett cserélni.

A második félidőben valamivel kevesebb helyzete volt az MTK-nak. A játékrész közepe táján Eppel és Torghelle kényszerítője után a középpályás a visszakapott labdával jól lépett ki, és kissé kisodródott helyzetből jól ellőtte a kimozduló kapus mellett, ám az egyik visszafutó védő szögletre mentett a gólvonalról. A 63. percben kis híján tizenegyest kapott a grúz csapat, az egyik csatáruk lőtt, és úgy tűnt, hogy a tizenhatoson belül a bevetődő Kálnoki kezét érte a labda, de a játékvezető szögletet ítélt.

A találkozó vége felé a grúzok néhányszor meglehetősen keményen léptek oda egy-két magyar játékosnak, sőt miután egyikőjük Vass Ádámnak dobta kézzel a labdát, némi kakaskodás is kialakult a pályán. Az MTK ötletesen futballozott, és noha hibák is akadtak, összességében megérdemelt győzelmet aratott – tudósított a klub honlapja.

Olvasói sztorik