Törökország

Hiába támadott, mégis kikapott a Diósgyőr

Két valamirevaló helyzetét kihasználta a kínai Hangzhou Greentown, ezzel 2-0-ra nyert a DVTK ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Hangzhou Greentown FC (kínai) 0-2 (0-2)
Törökország
DVTK: Rados – Vági, Debreceni, Kádár, Gohér – Marjanovics, Abdouraman, Egerszegi, Nikházi – Gosztonyi, Futács. Cserék: Rajics, Eperjesi, Vadász, Kádár, Huszics, Elek Á., W. Alves, Kosztics, Bacsa, Barczi, Boros. Edző: Tomiszlav Szivics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kínai élvonal 12. helyén álló Hangzhou Greentown ellen játszott felkészülési mérkőzést a Diósgyőr. A törökországi találkozón nem lépett pályára Augusto Batioja, akit az előző találkozón lecseréltetett a játékvezető, valamint a harmadik számú kapus, Gelei Vince.

A hetedik percben Gosztonyi kapott egy kissé hosszú indítást, amit a kapus kifutva rúgott előre, Nikházi fejjel visszatette Futács felé, de ezt már kézzel lehúzta a kapus. Nem sokkal később Kádár adott parádés labdát a szélen fellopakodó Gohér Gergőnek, aki az alapvonal előtt elérte, de beadni már nem tudta. A 15. percben Futács passzát Gosztonyi éles szögből lőtte el a kapu előtt, ez volt a Diósgyőr első lehetősége. Három perccel később a leshatáron kapott labdát a kínaiak játékosa, aki már csak a kapussal állt szemben, és hat méterről nem is hibázott (0-1).

A 26. percben előbb Nikházi szerzett labdát az ellenfél térfelén, de a passzába beleléptek, majd ugyanebben a percben Rados lépett ki a tizenhatoson kívülre, és fejjel tisztázott az érkező csatár elől. A 35. percben Gohér jobboldali szabadrúgásból megcélozta a rövid oldalt, de egy kicsit tévedett. A 37. percben Gosztonyi húzott a baloldalról befelé, lőni is tudott, de a kapus vetődve védett.

Két perccel ezután Abdouraman fejelt a tizenhatoson belül álló Futácshoz, azonban a bíró lefújta, még mielőtt a csatár befordult volna. A 41. percben szépen húzott el a vendégek támadója a baloldalon, de beadását középen Debreceni hatástalanította. A vendégek mindkét helyzetüket kihasználták, mivel a szünet előtt is betaláltak (0-2), a DVTK viszont nem tudott gólt lőni.

A 49. percben Barczi ívelését Bacsa csúsztatta meg, Futács fordulásból lőtt, de már fent volt a partjelző zászlaja. Az 53. percben William Alves labdájával Vági húzott befelé, a keresztbemozgó Futácsot ugratta volna ki, de a védője lesre állította. A 67. percben Marjanovics kapott ígéretes labdát, de a beadását – kezezésgyanúsan – mentették a védők. A folytatásban Futács lőtt a tizenhatos vonala elől, de az ellenfél védője vetődve blokkolt.

A 77. percben két szögletet végezhetett el egymás után a Diósgyőr, az elsőt kivágták, a másik a hosszún elment Boros és Alves előtt. Ezután Kosztics ívelte be a labdát, azonban középen lehúzta a kapus. A 81. percben a második félidő első kínai lövése harminc méterről érkezett, és 15 méterrel ment mellé… A hajrában már nyomasztó volt a DVTK fölénye, gólhelyzetet mégsem tudott kialakítani, a kilencvenedik percben Huszics beadása volt egy kicsit mély, a kapus középen megszerezte Boros elől, úgyhogy maradt a 2-0-s vereség.

A kínai csapat a második félidőben végig védekezésre kényszerült, de a DVTK csak mezőnyfölényt tudott kiharcolni, gólt lőni nem sikerült.

– Vegyesen játszottunk ma. Akárcsak az első itteni meccsünkön, mindenkinek lehetőséget akartam adni – mondta a Rangadó.hu helyszíni tudósítójának Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője. – Egy picit taktikáztunk az összeállítással, de ez volt az utolsó ilyen meccsünk, a következő összecsapáson már azzal a csapattal játszunk, amit a legerősebbnek gondolok. A játékosok most kapnak egy kis frissítést, mert rengeteget dolgoztak az elmúlt időszakban. Hétfőn egy kicsit pihenünk, hogy a következő meccsen jól tudjunk felállni. Visszatérve a mai meccsre, az ellenfelünk nem lepett meg, kaptunk két elkerülhető gólt, utána már nem is volt nagy különbség a két együttes játéka között. Kár, hogy kapura nem tudtunk veszélyesebbek lenni.

Olvasói sztorik