Törökország

Döntetlent játszott a Pécs a csehekkel

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – FK Mladá Boleslav (cseh) 1-1 (0-1)
Törökország
Pécs: Gőcze (Steer, 80.) – Nagy, Romics (Lantos, 77.), Balogh B. (Fodor F., 63.), Mohl – Márkvárt, Koller – Kővári (Beke, 73.), Wittrédi, Szatmári (Zsdrál, 75.) – Városi (Pölöskey, 75.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Wittédi (85.), illetve Nespor (41.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC lejátszotta második (utolsó) törökországi felkészülési mérkőzését, ellenfele a cseh élvonalban ötödik helyezett Mladá Boleslav volt.

A nyolcadik percben egy mintaszerű kontratámadás végén Mohl Dávid beadását Márkvárt fejelte centikkel a kapu fölé. A 13. percben Szatmári Lóránd csapott le egy labdára az ellenfél tizenhatosának előterében, majd 14 méterről a kapu mellé lőtt. Egy cseh akció végén Romics tisztázott az utolsó pillanatban a támadók elől. A 18. percben Wittrédi 18 méteres lövése szállt a kapu mellé.

A 27. percben Márkvárt nagyszerű indítása után Városi középre adását az utolsó pillanatban mentették szögletre a csehek az érkező pécsi támadók elől. A 36. percben Wittrédi remek kiugratása után Szatmári adott középre, ahol társai csak centikkel maradtak le a labdáról. Kisvártatva Wittrédi 24 méteres szabadrúgása szállt a léc fölé. A 41. percben Stajner beadását Nespor vágta a kapuba hat méterről (0-1). Sultes remek passza után Nespor lőhetett közelről, de a bátran kivetődő Gőcze bravúrral ezúttal védett. A szünet előtt Városi iramodott meg Szatmári labdájával, majd nyolc méterről épphogy a kapu fölé lőtt.

A térfélcsere után Wittrédi visszagurítását Szatmári 15 méterről a léc fölé lőtte. Az 57. percben Wittrédi szánta el magát lövésre 19 méterről, gólba tartó labdája egy védőn irányt változtatva a kapu mellett kötött ki. A 63. percben Szatmári lövését tolta szögletre nagy bravúrral Divis. Tíz perccel ezután Chramostát ugratta ki remek ütemben Jarolim, aki ezek után egyedül vezethette Gőcze kapujára a labdát, de lövését a kapus bravúrral védte.

A 76. percben Magera begurítását Chramostra nem találta el, így Romics fel tudott szabadítani. A 85. percben egy bedobás után Pölöskey két embert is kicselezett a tizenhatoson belül, majd az alapvonalról középre lőtt labdáját Wittrédi közelről a hálóba sodorta (1-1). Három perc múlva Pölöskey távoli lövését védte Divis, majd egy labdaszerzést követően Beke lőhetett a tizenhatoson belülről, de lökete a kapu fölé szállt – tudósított a PMFC honlapja.

Olvasói sztorik