Törökország

A Debrecen újabb veresége

Az NB I-ben listavezető DVSC 1-0-ra kikapott a kazah Sahtyor Karagandi csapatától.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Sahtyor Karagandi (kazah) 0-1 (0-1)
Törökország
DVSC: Novakovics – Lázár P., Morozov, Mészáros N., Korhut – Mihelic, Ludánszki, Bouadla, Szakály P. – Kulcsár T., Volas. Edző: Kondás Elemér

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kondás Elemér szombaton két részre osztotta a DVSC keretét. A társaság egyik fele 2-0-ra kikapott a dél-koreai Pohans Steelers csapatától, majd jött a többszörös kazah bajnok, idén Európa Liga-csoportkörös Sahtyor Karagandi ellen találkozó.

Az első húsz perc eseménytelenül telt, majd Kulcsár Tamás tört be a tizenhatoson belülre, lövését bravúrral hárította a kazah kapus. Nem sokkal később Szakály Péter szerezhetett volna vezetést: Mihelic ment el a jobb oldalon, beadásáról centiméterekkel maradt le a csapatkapitány.

A 42. percben a Sahtyor Karagandi megszerezte a vezetést: egy 16 méterről leadott, nagy erejű lövést Nenad Novakovics hárított, ám a kipattanóra érkezett a kazahok támadója, aki a hálóba pofozta a labdát. Lesgyanús szituáció volt, de a játékvezető megadta a gólt (0-1).

A szünet után néhány perccel Kulcsár Tamás előtt adódott egyenlítési lehetőség, ám húszméteres, lapos lövését védte a kapus. Az iram egyébként rendkívül nagy volt, és kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. A hetvenedik percben Szakály, Bouadla, Mihelic összjátékot követően a szlovén középpályás Volashoz passzolt, aki elől az utolsó pillanatban tisztáztak a védők. A DVSC a hajrában is küzdött az egyenlítésért, de végül maradt az egygólos vereség – tudósít a klub honlapja.

Hamarosan interjút olvashatnak Kondás Elemér vezetőedzővel!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik