Törökország

Két gólt lőtt, de kikapott a Pécs

Első felkészülési mérkőzésén a bosnyák élvonalbeli Olimpic Szarajevó volt a PMFC ellenfele.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – FK Olimpic Szarajevó (bosnyák) 2-3 (1-1)
Törökország
Pécs: Gőcze – Fodor F. (Nagy, 55.) Lantos, Romics (Balogh B., 69), Deutsch B. (Mohl, 69.) – Horváth A. – Beke (Koller, 66.), Kővári (Márkvárt, 61.), Wittrédi, Zsdrál (Rácz, a szünetben) – Pölöskey (Városi, 61.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Wittrédi (5.), Márkvárt (tizenegyesből 63.), illetve Smajic (7., 54.), Durak (48.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy kazah csapattal játszotta volna első törökországi edzőmeccsét a Pécs, de az a találkozó elmaradt, a pénteki viszont nem. Habár a PMFC hamar megszerezte a vezetést, végül 3-2-es vereséget szenvedett.

Az ötödik percben Lantos passza után Wittrédi remek labdaátvétellel két védőt is kicselezett, majd egy igazítás után a léc alá bombázott 22 méterről (1-0). Mindössze két perccel később egy vendég kontra végén a balról átívelt labdát Smajic egy állítás után a kapuba vágta (1-1).

A szünet után egy jobboldali beadást Durak fejelt közelről a hálóba (1-2). Az 54. percben egy baloldali támadás végén Smajic lőtt gólt közelről (1-3). A 63. percben Városi Viktort lerántották a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Márkvárt a bal felsőbe helyezte (2-3).

– A mérkőzéssel elértük a célunkat, meccsterhelést tudtunk adni a játékosoknak – mondta klubja honlapján Márton Gábor, a Pécs edzője.

A PMFC következő ellenfele vasárnap délután a cseh első osztályú FK Mlada Boleslav lesz.

Olvasói sztorik