Törökország

Halovány null-null…

Kevés helyzet volt, és nem született gól a Ferencváros és a cseh Sigma Olomouc felkészülési mérkőzésén.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Sigma Olomouc (cseh) 0-0
Belek, Törökország
FTC: Dibusz – Jovanovics, Pavlovics, Mateos, Hidvégi – Gyömbér, Józsi – Ionescu, Busai, Jenner – Diallo. Cserék: Böde, Somália, Kunsági, Bönig, Nagy D., Csukics, Pintér D. Edző: Thomas Doll
Kiállítva, cserével: Diallo (26.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Utolsó törökországi felkészülési mérkőzésén a cseh élvonal kilencedik helyén álló Sigma Olomouc csapatával találkozott a Ferencváros. Ezúttal nem lépett pályára Besics, Buzsáky és Csilus Tamás.

A kezdőcsapatban kapott helyet a Werder Brementől kölcsönvett védő, Mateo Pavlovics. Éppen tőle indult az első ígéretes akció, aminek végén Diallo csupán centikkel maradt le egy félmagas beadásról. Az ötödik percben Jenner cselezte magát lövőhelyzetbe, de kísérletét a csehek kapusa védte. Az ellenfél egy-egy beadásnál többre nem volt képes, ezeket pedig Dibusz hatástalanította.

A 17. percben Jenner 26 méterről elvégzett szabadrúgása veszélyes volt, de a labda fél méterrel célt tévesztett. Három perccel később Jovanovics beadása után Busai szorongatott helyzetben fejelhetett, de a labda mellé szállt. A 26. percben három cseh játékos körülvette a labdát birtokló Diallót, aki meglökte egyiküket, a játékvezető pedig azonnal kiállította. Ezután mezőnyfölénybe került az Olomouc, de hét perccel később Böde Dániel lépett pályára, ezzel a csapatok megállapodásának értelmében kiegészült a Ferencváros.

A negyvenedik percben Gyömbér próbálkozott 17 méterről, kísérlete azonban elment a kapufa mellett. A szünet előtt Pospísil lőtt 22 méterről, kísérlete a kapufa mellett pattogott el.

A második félidő elején egy gyors kontra végén Böde passzát követően Somália lőhetett, de az ötös sarkáról rosszul célzott. A folytatásban egy újabb ellentámadás végén Somália került helyzetbe, de a kaput ezúttal sem találta el. A Sigma tizenhatosáig többször is eljutott az FTC, de a lövéseket blokkolták a cseh védők, vagy az utolsó másodpercben tisztáztak. Az 56. percben a csehek fejeltek fölé egy szabadrúgás után. Nem sokkal később Csukics ugratta ki Bödét, aki szépen a hálóba emelt, de játékvezető les miatt megállította az akciót.

Csukics középre passzolt labdájára Böde érkezett, és nem sokkal, de a kapu mellé fejelt. Ezt követően leginkább a mezőnyben folyt a játék, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A szándék megvolt a ferencvárosiakban, de a sok pontatlanság közbeszólt, ezért a kivitelezésbe rendre hiba csúszott. A hajrában fölényben játszott az ellenfél, de végül egyik csapat sem tudott betalálni, úgyhogy maradt a 0-0 egy felejthető, halovány edzőmeccsen…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik