Törökország

Loki-döntetlen a bolgárokkal

A Debrecen 2-2-t játszott a CSZKA Szófiával.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – CSZKA Szófia (bolgár) 2-2 (0-1)
Belek, Törökország
DVSC 1. félidő: Novakovics – Króner, Morozov, Mészáros N., Vadnai – Kovács Á., Spitzmüller, Ludánszki, Bouadla – Sidibe, Seydi. 2. félidő: Novakovics – Brkovics, Máté P., Szatmári, Ferenczi J. – Szécsi M., Zsidai, Berdó, Mihelic – Volas, Kulcsár T. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Kulcsár T. (53., 67.), illetve Di Vanni (34.), Gargorov (64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két órával később kezdődött a DVSC és a bolgár CSZKA Szófia edzőmeccse. A magyar csapat már a mérkőzés helyszínén volt, csakúgy, mint a játékvezetők, ám az ellenfél nem érkezett meg. Mint kiderült, a bolgár együttes menedzsmentje rosszul emlékezett az időpontra, és a mérkőzésnek helyet adó centerpályát is ennek megfelelően foglalta le, ugyanakkor az írásos megállapodás bizonyította, a meccsnek helyi idő szerint 15 órakor el kellett volna kezdődnie.

A hibáért a bolgárok elnézést kértek, és meghívták szállodájukba a DVSC csapatát, amelynek tagjai a meccsig ott tudtak pihenni, és teljes ellátásban részesültek.

A 31-szeres bolgár bajnok ellen négy válogatott játékosa nélkül lépett pályára a Debrecen. A kezdeti tapogatózó játék után az első helyzet a Loki előtt adódott: Króner Martin egy szöglet után fejelt hét méterről mellé, majd Sidibe csapott le egy eladott labdára, kapura lőtt, de centikkel a kapufa mellett talált. A 34. percen megszerezték a vezetést a bolgárok, miután Guido di Vanni 15 méterről a hálóba lőtt (0-1).

A második félidőben új csapattal állt fel az NB I listavezetője, csak Novakovics maradt a kapuban. Az 53. percben Dalibor Volas szerzett labdát a kaputól negyven méterre, Szécsi Márkot indította, a fiatal csatár felvitte a labdát, vele tartott Kulcsár Tamás, aki hat méterről az üres kapuba passzolt (1-1). A 64 percben visszaszerezték a vezetést a bolgárok, ám nem sokkal később ismét egyenlítette a DVSC, amikor Volas remekül ugratta ki Kulcsár Tamást, aki tyz méterről a kapuba lőtt.

A győzelmet is megszerezhette volna a végén a Debrecen, ugyanis Volast lerántották a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest a sértett végezte el, de a bolgár kapus kivédte. A 86 percben volt még egy hatalmas helyzete a magyar csapatnak, Mihelic passzolt Kulcsárhoz, ám nyolcméteres lövését a CSZKA kapusa bravúrral hárította – tudósít a DVSC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik