Futsal

Feloszlott a Rába ETO, nem indul az NB I-ben

Hiába az előző idény BL-menetelése, ennyi volt a sikertörténet.

Biztossá vált, hogy a címvédő és nyolcszoros magyar bajnok Rába ETO nem indul az élvonalbeli futsalbajnokság következő idényében – írja a Kisalföld.

A lap hozzáteszi, bár az előjelek alapján számítani lehetett arra, hogy széthullik a magyar bajnok, a Rába ETO szimpatizánsai hétfőig még reménykedhettek a csodában, ugyanis délig lehetett leadni a nevezéseket a 2018–2019-es idényre.

A győri csapatot azonban nem nevezték be, így biztossá vált, hogy az ETO nem lesz ott az élvonalbeli bajnokság következő idényében.

Véget ér tehát a kilenc év óta tartó páratlan sikersorozat, a győriek ugyanis ez idő alatt nyolcszor hódították el a magyar bajnoki címet, s hétszer lettek itthon kupagyőztesek. A nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájának számító UEFA-futsalkupában – egyre feljebb lépve – idén érték el legnagyobb sikerüket, a legrangosabb európai kupa története során a magyar együttesek közül elsőként szerepelhettek a legjobb négy között.

A lap úgy értesült, a győriek NB I-ben megüresedő helyét a másodosztályból fel nem jutók közül a legjobb helyen végző Szigetszentmiklós veheti át – ez egybecseng a FutsalHungary értesülésével.

A teljes cikk itt olvasható.

Címlapkép: eto.hu

Olvasói sztorik