Futsal

Válogatott kapust igazolt a Ferencváros – hivatalos

Menekülnek a játékosok a bajnokcsapattól.

A Ferencváros élvonalbeli teremlabdarúgó-csapata a napokban mindenben megállapodott hazánk első számú kapusával, Tóth Gyulával, aki ‒ miután felbontotta szerződését a címvédő Rába ETO-val ‒, visszatért a fővárosiakhoz, hogy ott fejezze be pályafutását, valamint hogy elkezdje kapusedzői karrierjét is – áll azFTC Futsal honlapján.

Ezt olvastad már?
Coutinhóval szörnyű hírt közöltek az orvosok

Tóth Gyula Gödöllőn kezdte pályafutását, majd 2008-ban lett az FTC játékosa. Három szezont húzott le, 2011-ben bajnoki bronzérmet ünnepelhetett a csapattal. Ezt követően a Dunakeszi Kinizsi, majd a Rába ETO kapusa volt, a győriekkel mindhárom teljes szezonja végén bajnoki aranyat ünnepelhetett.

A magyar válogatott első számú kapusa ősszel a Japán elleni felkészülési mérkőzésen már a századik mérkőzését ünnepelte címeres mezben. Bár már korábban is szóba került a visszatérése, most úgy döntött, ez a legmegfelelőbb időpont, hogy újra a Ferencváros játékosa legyen.

‒ Úgy éreztem, eljött az idő a váltásra, és amikor meghoztam ezt a döntést, nem volt kérdés, melyik klubnál szeretném folytatni a pályafutásomat – mondta régi-új klubja honlapján Tóth Gyula. – A futsalnak hála, sokan ismernek, rengeteget kaptam ettől a sportágtól, itt az ideje visszaadni valamit belőle, ehhez jobb helyet nem találhattam a Fradinál. Hogy mit jelent nekem ez a csapat? Mindent! Hazatértem.

Tóth Gyula visszatért a Ferencvároshoz Fotó: www.ftcfutsal.hu

A Rába ETO csapata ‒ első magyar klubként ‒ négyes döntőbe jutott az UEFA Futsal Cupban, ennek ellenére a súlyos anyagi problémák miatt számos játékosa távozott tavaly nyár óta.

Olvasói sztorik