Futsal

Kirabolták az NB II-es csapatot

Telefonok, pénztárcák és iratok tűntek el a BEAC-csarnokban.

A Romhány SE teremlabdarúgó-csapata 3-0-s vereséget szenvedett az ELTE-BEAC otthonában az NB II-ben, ráadásul a meccs közben a vendégöltözőből félmillió forint értékben tűntek el telefonok, iratok, és készpénzzel teli tárcák – írja a Bors.

Ezt olvastad már?
Megdöbbentő bejelentés: súlyos beteg a Sevilla edzője

– A portástól kaptunk egy kulcsot. Fél nyolckor kimentünk bemelegíteni, együtt hagytuk el az öltözőt. A bejárati ajtót, illetve a zuhanyozó felőli ajtót is bezártuk. Mivel ez messze van a pályától, a szünetben sem mentünk be. Közülünk a meccs végéig, azaz fél 10-ig senki nem járt az öltözőben – emlékezett vissza a történtekre Nagy Attila, a Romhány SE játékos-edzője. Hozzátette, a kulcsuk végig a csapat masszőrénél volt.

A portás nem tehet róla

– Amikor visszamentünk, több játékos ruhája a földön hevert. Megnéztük, és összesen öt társam telefonja, valamint pénztárcája tűnt el iratokkal és némi készpénzzel együtt. A kár körülbelül ötszázezer forint – mesélte Nagy, aki azt is elmondta, nem feszítették fel az ajtót.

– A portás erre csak azt mondta: nem tehet róla, ha valaki lemásolja a kulcsot. Az oké, hogy az öltözőben hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalnak, de azért figyelmeztethettek volna. Szerintem az iskolában rendszeresen megforduló személyek kö­zött kell keresni a tolvajt – bosszankodott a játékos-edző, aki kihívta a rendőrséget, majd az öt meglopott játékossal késő este a kapitányságon feljelentést tettek.

Vizsgálatot indítottak

– A hatósági mellett a biztonsági szolgálattal belső vizsgálatot indítottunk. Egyelőre az okokat keressük, hogy valóban hamisított kulccsal történt-e behatolás, vagy véletlenül a zuhanyozó felőli ajtó maradt nyitva, és ott jutott be a tolvaj. A zárakat egyébként kicseréltük – mondta a napilapnak Gömör Iván, az ELTE sportcsarnokának vezetője.

Olvasói sztorik