Futsal

Kétgólos győzelmet aratott a megfiatalított futsalválogatott Svédországban

Egy pillanatig sem forgott veszélyben a magyar siker.

A megfiatalított magyar futsalválogatott szombat délután 3-1-re nyerni tudott a svédek otthonában. A magyar futsalválogatott szeptemberben összesítésben egy góllal alulmaradt a lengyelekkel szemben az Európa-bajnoki selejtező rájátszásában, ezért most hosszabb ideig nem lép pályára tétmérkőzésen. Az előttünk álló időszakban így a fiataloknak több lehetőségük nyílik arra, hogy beverekedjék magukat a keretbe, a mostani, svédországi túrán máris több tehetséges játékos is meghívót kapott Sito Rivera szövetségi kapitánytól – adta hírül az mlsz.hu

LÁTTAD?

Bojkottálja a válogatott meccsét a legnagyobb magyar szurkolói csoport

A megfiatalított csapat nem vallott szégyent, 3-1-re legyőzte a svédeket szombaton. A svédek gyors, fizikálisan erős játékosokkal rendelkeznek, de a mieink taktikailag érettebb futsallal rukkoltak elő, és végig kézben tartották a meccset. Az első félidőben a magyar válogatott egyértelműen dominálni tudott, és szép akciókat vezetve szerzett kétgólos előnyt: előbb Horváth Norbert talált a hazai kapuba, majd Hajmási Milán növelte a vezetést.

A fordulás után nem sokkal egy öngóllal már 0-3 volt az állás, de a svédek nem adták fel, és a 31. percben egy távoli lövéssel szépítettek. A gól után néhány percre átvették az irányítást a házigazdák, de a magyar válogatott győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

– Ez a túra lehetőséget ad néhány fiatal játékosnak, hogy hosszabb távon is beverekedje magát a válogatottba, többen közülük a látottak alapján élni tudnak az eséllyel. Ez a két mérkőzés arról szól, hogy a tapasztalatlanabb futsalosok felvegyék a nemzetközi mérkőzések iramát, dinamikáját, ebből a szempontból is hasznos volt a találkozó. A svédek nem tartoznak ugyan Európa legjobbjai közé, de vannak gyors, veszélyes játékosaik, ezért nem volt könnyű dolgunk ellenük, de a mérkőzés képe alapján megérdemelt győzelmet arattunk – értékelt a mérkőzést követően Sito Rivera szövetségi kapitány.

Svédország-Magyarország 1-3 (0-2)

Magyarország: Mezei Dávid – Trencsényi János, Horváth Norbert, Horváth Benedek, Friedrich Dávid
Cserék: Cseresnyés Alex, Boromisza Dániel, Tatai József, Hajmási Milán, Gál István, Pál Patrik, Nagy Imre, Sánta János, Birinyi Balázs

Olvasói sztorik