Futsal

Véget ért az álom! Nem lesz ott az Európa-bajnokságon a magyar futsalválogatott

Két góllal kaptunk ki Lengyelországban a pótselejtező visszavágóján.

Az elmúlt időszak legfontosabb mérkőzését játszotta a magyar futsalválogatott a lengyelországi Koszalinban, ahol a Európa-bajnoki részvétel kiharcolása volt a tét. A pótselejtező első mérkőzését itthon 2-1-re a lengyelekkel szemben a Sito Rivera vezette nemzeti együttes.

Az első percek csendesen teltek, majd hidegzuhanyként érhette a mieinket, hogy az első játékrész derekán egy percen belül két gólt is kaptak úgy, hogy előtte jóformán még dolga sem akadt Tóth kapusnak. Szerencsére hamar felocsúdtunk a bekapott találatokból, és Horváth Norbert révén néhány minutummal később sikerült is szépíteni, ráadásul még az első félidőben Dróth révén egyenlítettünk is.

Már csak 13 perc volt vissza a találkozóból, amikor a lengyelek egy szerencsés góllal újra megszerezték a vezetést, ám a 3-2-es állás még mindig a mieinknek kedvezett. Nyolc perccel a vége előtt azonban a lengyelek belőtték negyedik góljukat is, így már összesítésben is a hazaiak vezettek. Másfél perccel később nagyon nehéz helyzetbe került az emberhátrányban játszó magyar csapat, amely újabb gólt kapott. Öt perccel a vége előtt végleg eldőlt minden: a magyar csapat lehozta a kapust, ám egy labdavesztés után egészpályás gólt rúgtak a lengyelek. A folytatásban még a szépítés összejött, ám Lengyelország 6-4-re nyert, így összesítésben 7-6-al kiejtették a magyar csapatot, amely nem lesz ott az Európa-bajnokságon.

Futsal, Európa-bajnoki pótselejtező

Lengyelország – Magyarország 6-4 (2-2)
Gólszerzők: Frank (6.), Wojciechowski (27.), Kubik (32., 34.), Solecki (37.) illetve Horváth (8.), Dróth (14., 40), Hosszú (37.)

Nem lesz ott az Eb-n a magyar válogatott Fotó: MLSZ Twitter
Olvasói sztorik