Futsal

Futsal: a lengyelekkel játszik a válogatott az Eb-pótselejtezőn

Csütörtökön Nyonban, az UEFA székhelyén tartották a futsal Európa-bajnoki selejtező play-off körének sorsolását – írja az MLSZ honlapja.

A jövő évi, szlovéniai Európa-bajnokságra már csak négy hely kiadó, a házigazdák mellett eddig az olasz, az azeri, az ukrán, a portugál, a spanyol, a kazah és az orosz válogatott biztosította helyét a tornára. A négy maradék helyre a magyar mellett a horvát, a cseh, a francia, a grúz, a lengyel, a román és a szerb válogatott pályázik: a nyolc csapat négy kisorsolt párharcának győztesei csatlakoznak az Eb-mezőnyhöz.

A francia és a grúz válogatottnak az előselejtezőből érkezve sikerült play-off-helyre verekednie magát a tavaszi selejtezőkön, a többi csapat már az előző években is jó eséllyel harcolt az Eb-szereplésért, többen közülük gyakori résztvevői a tornának.

A csütörtöki sorsoláson a magyar válogatott mellé a lengyeleket húzták ki, a párharcot hazai pályán kezdjük. A párharc első mérkőzését szeptember 10–13. között, a visszavágót szeptember 24-27. között rendezik meg.

A magyar válogatott minden évben megmérkőzik a lengyelekkel a Visegrádi Négyek Tornán, legutóbb tavaly szeptemberben, a szlovákiai Homonnán találkozott egymással a két csapat, akkor a mieink 3-1-re nyerni tudtak. A lengyelek a legjobb csoportharmadikként jutottak tovább a selejtezőből, miután 1-1-es döntetlent értek el a spanyolok ellen, 4-2-re verték Moldovát és 4-0-ra kikaptak a szerb válogatottól.

A pótselejtező párosítása:

Magyarország–Lengyelország

Csehország–Szerbia

Franciaország–Horvátország

Románia–Grúzia

Olvasói sztorik