Futsal

Vezettünk Azerbajdzsán ellen, de marad a pótselejtező a futsalválogatottnak

Az Eb-selejtezőn a B-csoport második helyét szerezte meg a válogatott Bakuban.

Futsal Európa-bajnoki selejtező, B-csoport, 3. forduló

Azerbajdzsán–Magyarország 6-1 (2-1)
Baku, játékvezetők: Onatsu (finn), Kolev (fehérorosz)
Azerbajdzsán: Huseynli – Fineo, Eduardo, Farzaliyev, Everton Cardoso. Cserék: Zamanov, Aliyev, Bolinha, Atayev, Ismayilov, Vassoura, Baghirov, Borisov, Mammadkarimov. Szövetségi kapitány: Biro Jade
Magyarország: Tóth Gy. – Klacsák, Komáromi, Horváth N., Dróth. Cserék: Matkovics, Dávid, Németh P., Trencsényi, Rábl, Harnisch, Hosszú, Gál, Bita. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Gólszerzők: Bolinha (12.), Eduardo (17.), Fineo (22., 34), Baghirov (25.), Atayev (36.), ill. Huseynli (2., öngól)

A magyar futsalválogatott a házigazda Azerbajdzsán ellen zárta az Európa-bajnoki selejtezőket Bakuban – korábban Albániát legyőztük 4-3-ra, a bosnyákok ellen pedig 2-2-es döntetlent értünk el.

Nagyon izgulni nem kellett az utolsó összecsapáson, mert a harmadik fordulóban korábban Albánia és Bosznia-Hercegovina 6-6-os döntetlent játszott, azaz már a magyarok meccsének kezdése előtt kiderült, hogy minimum a pótselejtezőt eléri Sito Rivera csapata.

A meccs esélyese természetesen Azerbajdzsán volt, ennek ellenére a magyar csapat szerzett vezetést: Dróth Zoltán lövése után a kapus Huseynli lábáról került a hálóba a labda, öngól, 0-1.

A folytatásban a hazaiak folyamatosan kerültek fölénybe, amelyet először a 12. percben használtak ki, ekkor Bolinha góljával egyenlítettek, 1-1. A szünetig még Eduardo is betalált, fordított a házigazda, 2-1.

A fordulás után hamar eldőlt a meccs, Fineo és Baghirov is gyorsan betalált, 4-1. A vége Fineo és Atayev találataival 6-1 lett, ám a vereség ellenére nincs ok szomorkodni. Azerbajdzsán csoportgyőztesként egyből kijutott a kontinensviadalra.

A pótseletezőt szeptemberben rendezik, oda-visszavágós rendszer dönt majd a kijutásról. A tizenkét csapatos Eb 2018. január 30. és február 10. között lesz Szlovéniában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik