Futsal

A zsebünkben volt a győzelem, de kétgólos hátrányból felállt Bosznia

Nem sokon múlott, hogy második meccsüket is megnyerjék futsalosaink az Eb-selejtezőben.

Futsal Európa-bajnoki selejtező, B-csoport, 2. forduló

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 2-2 (0-0)
Baku, játékvezetők: Van Leeuwen (holland), Kolev (bolgár)
Bosznia: Galic – Pavlovic, S. Ivankovic, Markic, Aladzic. Cserék: Milanovic, Jokic, Pantic, Mulahmetovic, I. Ivankovic, Bevanda, Boskovic, Jelic. Szövetségi kapitány: Boro Matan
Magyarország: Tóth Gy. – Dávid, Németh P., Horváth N., Bita. Cserék: Matkovics, Klacsák, Komáromi, Trencsényi, Rábl, Harnisch, Hosszú, Dróth, Gál. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Gólszerzők: Mulahmetovic (31.), Pavlovic (39.), illetve Horváth N. (22.), Dróth (26.)
Kiállítva: Ivankovic (35.)

A magyar válogatott szombat délután hozta a kötelezőt és 4-3-ra legyőzte Albániát az Európa-bajnoki selejtező első fordulójában. Vasárnap délután azonban még fontosabb feladat várt legjobbjainkra, akik győzelem esetén óriási lépést tehettek volna a csoport második helyének megszerzésére – ami pótselejtezőt ér.

Veszélyes lövések és ziccerek nélkül telt el az első öt perc, aztán a hatodik minutumban Dróth szerzett majdnem gólt, szabadrúgása viszont Galicról a kapufára ment, onnan pedig kifelé pattant. Négy perccel ezután a mi kapunk előtt is forró szituáció alakult ki, Bevanda sarkazása túl is jutott Tóthon, de szerencsénkre mellé ment. Két perccel később ismét a kapufa mentette meg a bosnyákokat, Dróth egy az egyben vihette a kapusra a labdát, Galic ezúttal is kapufára tolta a lövést. Három a magyar igazság – vagy ezúttal igazságtalanság -, a tizenötödik percben Horváth lövése is a lécen csattant, onnan pedig szokásos módon kifelé jött a labda. A tizenkilencedik percben még egyszer Galicnak rebeghettek el egy imát a bosnyák drukkerek, a kapus Harnisch lövését védte bravúrral, így 0-0-nál mehettek pihenni a csapatok.

Remekül indult a második játékrész! A 22. percben Horváth Norbert labdát szerzett, majd a jobb alsóba helyezett Galic mellett, 0-1. Ezután a bosnyákok lehozták kapusukat és öt mezőnyjátékossal folytatták, de négy perccel később ismét mi örülhettünk! Tóth kidobása után nem tudta elfejelni a labdát Ivankovic, így Dróth félfordulatból lőtt gólt, 0-2. Nem dőlhettünk azonban hátra, a 31. percben szépített ellenfelünk, Aladzic keresztbe lőtt labdája Mulahmetovicról a hálóba pattant, 1-2. Az öt a négy elleni játék során több veszélyes helyzetet is kialakított Bosznia, ennek pedig a 39. percben ismét meg lett az eredménye, Pavlovic lövésénél nem tudott védeni Tóth. A végén mindkét kapu előtt adódott lehetőség a győzelem megszerzésére, ám kimaradtak a helyzetek, így 2-2 lett a végeredmény.

Az egy ponttal nem került könnyű helyzetbe a magyar válogatott, amely az utolsó fordulóban a csoport legerősebb ellenfelével, a házigazda azeriekkel néz farkasszemet. Ott nagyon sokat érne az egy pont, de ez egyben óriási bravúr is lenne.

Olvasói sztorik