Futsal

Őrült meccsen győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt a magyar válogatott

Futsalosaink első három góljára rendre volt válasza az albánoknak, a negyedikre viszont már nem.

Futsal Európa-bajnoki selejtező, B-csoport, 1. forduló

Magyarország–Albánia 4-3 (2-1)
Baku, játékvezetők: Kolev (bolgár), Nicolaou (ciprusi)
Magyarország: Tóth Gy. – Klacsák, Németh P., Harnisch, Dróth. Cserék: Matkovics, Dávid R., Komáromi, Trencsényi, Horváth N., Rábl, Hosszú, Gál, Bita. Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Albánia: Gashi – Begaj, A. Brahimi, Mejzini, Selmanaj. Cserék: Rrapi, Agolli, Alibegu, Karaja, Mullaj, T. Shkodra, Kaca, A. Shkodra, Duio. Szövetségi kapitány: Erind Resuli
Gólszerzők: Rábl (7.), Dávid R. (19.), Dróth (31.), Horváth N. (38.) illetve Selmanaj (10.), Mejzini (21.), Karaja (37.)

Az albánok ellen kezdte meg az azerbajdzsáni Európa-bajnoki selejtezőtornáját a magyar futsalválogatott szombat délután.

Rábl János góljával a hetedik perc elején szerezte meg a vezetést a csapat, ennek az előnynek azonban nem sokáig örülhettünk: Halim Selmanaj három és fél perccel később egalizált (1-1). Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, igaz a bekapott gól után a mieink tettek többet az újabb találatért. Dávid Richárd révén sikerült is megszerezni a vezetést alig egy perccel a félidő vége előtt, de erre majdnem jött a gyors válasz: öt másodperccel a vége előtt Duio a kapufára bombázott egy büntetőt.

Megúsztuk a hidegzuhanyt, előnnyel mehettünk a szünetre, de sajnos a második félidő elején már a kapufa sem volt velünk: alig fél perccel a kezdés után ismét egyenlített az ellenfél, Mentor Mejzini révén. Dróthék is megdolgoztatták Gashit, az újabb gól azonban még váratott magára. Olyannyira, hogy fél óra elteltével is 2-2 volt az állás: mindkét fél jóval magabiztosabb védekezéssel rukkolt elő, a harmincadik percbe érve a mieinknek egy, az ellenfélnek két szabálytalanság volt csak a neve mellett. Tóthot tesztelték az albánok egy lövéssel, de a magyar kapus eszén nem tudtak túljárni.

Dróth Zoltán viszont bevette az ellenfél kapuját: Németh passzát váltotta gólra, így kilenc perccel a vége előtt ismét a magyar csapat vezetett (3-2). Az albánok viszont harmadszor is bekotorták az egyenlítést érő gólt: Karaja a 37. percben jegyzett találatával 3-3-ra módosult az állás. Horváth Norbert azonban egy perc alatt válaszolt, negyedszer is a magyaroké volt a vezetés, mindez két és fél minutummal a vége előtt. Tóthnak kellett ismét védenie, hogy negyedszer már ne válaszoljon a rivális. Sikerült lehúzni a rolót: 4-3-as győzelemmel kezdett a magyar csapat az azeri tornán.

– Minden tornán az első mérkőzés a legnehezebb, ez most is beigazolódott – értékelt a mérkőzés után Sito Rivera az MLSZ honlapján. – Az albánoknak van egy-két remek játékosuk, akiknek egy-egy megoldását nehezen tudtuk levédekezni. Követtünk el hibákat, ugyanakkor azt is megmutattuk, hogy mentálisan erősek vagyunk, hiszen a második félidő elején kapott góllal lélektanilag nagy hátrányba kerültünk. Innen nagyon nehéz volt visszajönni, de sikerült megszereznünk a harmadik gólunkat, és ismét a kezünkbe vettük az irányítást. Ezt követően néhány labdavesztéssel felhoztuk az ellenfelet, az albánok pedig kihasználták az egyik hibánkat, ezért izgalmas lett a meccs vége. Játékban sokat kell javulnunk holnapig, illetve mentálisan és fizikálisan is regenerálódnunk kell, mert holnap egy újabb döntőnek beillő mérkőzés vár ránk.

Folytatás vasárnap, 14 órától a bosnyákok ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik