Futsal

Kikapott a válogatott a szlovének ellen

5-0-ra győztek a vendégek a két csapat zalaegerszegi felkészülési mérkőzésén.
Magyarország-Szlovénia 0-5 (0-3)
Magyarország:
Tóth Gyula – Németh Péter, Horváth Norbert, Klacsák Bence, Komáromi Péter. Cserék: Dávid Richárd, Trencsényi János, Rábl János, Harnisch Ákos, Vas Ádám, Tatai József, Gál István, Bita László, Cseresnyés Alex

A magyar futsalválogatott április 7-12. között Azerbajdzsánban játszik Európa-bajnoki selejtezőket, az elutazást közvetlenül megelőző edzőtáborozás előtt a mostani, zalaegerszegi az utolsó összetartása. Vasárnap egy, hétfőn és kedden két-két edzés szerepelt a válogatott programjában, szerdán pedig a következő Eb házigazdájával, a szlovén együttessel játszott felkészülési mérkőzést a Sito Rivera vezette csapat a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban – írja az mlsz.hu.

A szlovénok kezdték jobban a meccset, már az első 10 percben több lehetőséget alakítottak ki, mint a védekezésre kényszerülő magyar válogatott, majd a 11. percben Anze Sirok góljával megszerezték a vezetést is (0-1). Egy perccel később, egy oldalberúgás után Ziga Ceh volt eredményes (0-2), majd a 15. percben Matej Fidersek vette be Tóth Gyula kapuját (0-3). A magyar válogatott előtt is adódott egy-két lehetőség, de az ellenfél kapuja előtt nem voltak elég “élesek” a mieink. A félidő hajrájára kiegyenlítetté vált a játék, de az eredmény nem változott a szünetig.

A második félidőben már a kezdésnél átálltunk az öt a négy elleni játékra támadásban, és bár sikerült nyomás alá helyezni a szlovén kaput, a helyzeteket nem tudtuk értékesíteni. A 32. percben egy ilyen szituációt követően megszerezték a labdát a szlovénok, és az üres kapuba lőttek (0-4), majd a 37. percben ismét eredményesek voltak, 0-5-re alakítva az állást. A hajrában hiába tettünk meg mindent a szépítő találat elérése érdekében, az eredmény nem változott, a vendégek 5-0-ra megnyerték a találkozót.

– Nagyszerű csapattal mérkőztünk ma meg, amely egyénileg és taktikailag is jobb volt ezen a napon – mondta az mlsz.hu-nak Sito Rivera a találkozó után. – El kell ismerni, hogy a szlovén válogatott jelenleg jóval előrébb tart nálunk, remek játékosaik vannak, akik nem véletlenül szerepelnek erős európai bajnokságokban. Tanulni kell a hibáinkból, taktikusabban és egyszerűbben kell játszanunk, ezúttal támadásban és védekezésben sem nyújtottuk azt a teljesítményt, amire szükség lenne egy ilyen erős riválissal szemben. Az első félidőben alig lőttünk kapura, pedig lett volna rá lehetőségünk, míg a második játékrészben hiába alakítottunk ki helyzeteket az öt a négy elleni szituációk során, nem sikerült belőni azokat. Az eredményből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, mert ez benne van a futsalban, de kétségtelen, hogy sok területen javulnunk kell az áprilisi tétmérkőzésekig.

A magyar válogatott összetartása csütörtökön zárul, egy zárt kapus, nemhivatalos edzőmérkőzéssel, amelyen ismét a szlovénok lesznek a mieink ellenfelei.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik