Futsal

Ötvenszeres válogatottat igazolt a Fradi

Safar Tony visszatért a magyar élvonalba.

Az ötvenszeres román válogatott – de magyar állampolgársággal is rendelkező – Safar Tony a Ferencváros élvonalbeli teremlabdarúgó-csapatában folytatja pályafutását.

Safar 2007-ben került Magyarországra, első csapata az a Berettyóújfalu volt, amellyel kétszer bajnoki címet, kétszer Magyar Kupát és szintén kétszer Szuperkupát nyert. Ezt követően játszott az Aramisban, Dunakeszin, Dunaújvárosban, majd külföldre szerződött és Spanyolországban, Máltán, Szlovákiában, illetve Angliában is szerepelt.

– Három éve kerülgetjük egymást a Fradival, tehát nem új keletű a zöld-fehérek érdeklődése. Korábban is közel álltunk a megegyezéshez, de az utolsó pillanatban mindig közbejött valami. Most azonban olyan terveket vázolt a Ferencváros vezetése, hogy szinte azonnal egymás kezébe csaptunk és legnagyobb örömömre a legnépszerűbb magyar egyesületbe igazoltam – nyilatkozta az FTC Futsal honlapján Safar.

– Nem rossz a jelenlegi Fradi, de egyelőre a biztos bennmaradás a cél. Ettől függetlenül nagyon szeretném, ha sikerülne bejutnunk a felsőházi rájátszásba, de ez kicsit sem lesz könnyű. A következő szezontól pedig véleményem szerint komolyan kell majd számolniuk velünk az ellenfeleknek.

– Hosszú távon nem csak játékosként akarok segíteni a Ferencvárosnak, hanem a tudásomat is szeretném átadni. Évek óta van egy saját futsal iskolám, amit csinálok tovább, de emellett a Fradi utánpótlás-képzéséből is kiveszem majd a részem. Mindent egybevetve, nagyon boldog vagyok, hogy a Ferencvárosba igazolhattam, valami azt súgja, hogy egy újabb, nagyon komoly fejezet kezdődik a pályafutásomban és reményeim, reményeink szerint a Fradi futsaléban is – tette hozzá.

Olvasói sztorik