Futsal

NB II: a futsalban nem engedik dolgozni, nagypályás csapatnál folytatja

Kis Jánost még Dárdai Pál is meghívta Berlinbe, hogy tartson edzést, de idehaza nem engedik edzősködni a teremfociban.

Kis Jánost az ősz folyamán Dárdai Pál is meghívta klubjához Berlinbe, hogy futsalos elemeket tartalmazó edzést tartson a Herthának. A szakember közel állt hozzá, hogy az MVFC-Berettyóújfalu – amelytől 17 év után távozott novemberben Turzó József – edzője legyen, ám ez a lehetőség végül meghiúsult. A FutsalHungary erről kérdezte a szakembert.

– Két ember miatt (Mezei és Rábl) belül nagyon közel voltam, hogy a Berettyóújfalu edzője legyek. De egy külső szereplő miatt, ezerszázalékos fordulattal, már szó sincs, hogy a Berettyó edzője legyek. Így nem is lehetett tárgyalásról szó – jelezte Kis János, aki azért nem ülhet le a csapat kispadjára, mert nincs meg a megfelelő papírja hozzá.

A szakember úgy érzi, a futsaledző-képzés mellett elment a világ, ebben is lemaradtunk a többi európai nemzethez képest.

– Az egyik utolsó futsaledző-képzés indult, amikor többen megkértek, Jani légy szíves indulj. A vitákat elkerülendő jelentkeztem. Aztán egy magasabb szint szerint én nem fértem be a harminc jelentkező közé, így nem végeztem el. De, ha őszinte akarok lenni, akkor kimondom végre: nem szeretnék diáknak menni oda, ahol nekem oktatnom kellene. Az azonban nagyon érdekes, hogy Európa szerte – még Finnországban is – már UEFA Futsal B Diplomákat osztanak, addig nálunk még mindig csak a sehol el nem fogadott Futsaledzői Tanúsítványokat adunk ki. Elszaladt mellettünk Európa, pedig mi elsők között voltunk a futsalképzésben kilenc évvel ezelőtt. Ezért válaszolva az első kérdésre, hogy hová szerződők a 2017-es évben: egy nagypályás NB II-es egyesülethez! A konklúzió számomra az, hogy semmilyen szerepet nem szabad betöltenem ebben a futsalban. Már észrevehetően eltávolodtam a sportágamtól, de ez csak azoknak köszönhető, akik jelen időben így állnak a futsalhoz…

Olvasói sztorik