Futsal

Elvesztette két légiósát a bajnokcsapat

Szlovákiába és Olaszországba távoztak a zöld-fehérektől.

Megkezdte a felkészülést a következő szezonra a hatszoros magyar bajnok Rába ETO teremlabdarúgó-csapata. Az együtteshez visszatért a korábbi sikeredző, a spanyol Marcos Angulo.

A győriek bajnoki címvédő együttese – amely az európai rangsorban a nyolcadik helyen áll – megkezdte a felkészülést a következő idényre. A zöld-fehérek előző keretéből Gabriel Rick és Sergio Solano hiányzik, előbbi a FOFO Bratislavához, utóbbi pedig az olasz első osztályba, a Prato Calvóba igazolt.

Visszatért régi sikerei színhelyére a spanyol edző, Marcos Angulo, aki tavaly még Szombathelyen dolgozott.

„Boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Ugyan három éve távoztam, de a szívem mindig is ebben a városban maradt. Örülök, hogy ismét itt fogok dolgozni. Izgatott vagyok a munkánk kezdetén és remélem, a játékosokkal eredményesen dolgozunk majd a céljaink elérésében” – nyilatkozta a klub honlapjánMarcos Angulo.

Két hét múlva kezdődik a Mitropa-kupa, amelyen többszörös címvédőként vesz részt az ETO.

A következő szezonra várhatóan három magyar játékos – Vas Ádám, Dávid Richárd és a visszatérő Bognár Bálint –, valamint egy portugál és egy brazil légiós (Davide Moura és Leandrinho) is csatlakozik klubhoz. A győriek teljes kerete két-három héten belül alakul ki.

A jelenlegi keret: Tóth Gyula, Matkovics Gábor, Alasztics Marcell, Michal Seidler, Fouad Amrani, Tomas Drahovsky, Sáhó Kristóf, Harnisch Ákos, Calvo Rodriguez Juan Ramon, De Ramos Jaison Francisco, Constantino Vinas Alejandro.

Olvasói sztorik