Futsal

Nem sikerült a bravúr, hárommal nyerték az olaszok a vébé-selejtezőt

A magyar válogatott 3-0-ra kapott ki az esélyesebb ellenféltől a párharc első meccsén.
Világbajnoki selejtező, rájátszás, első mérkőzés
Magyarország–Olaszország 0-3 (0-0)
Miskolc, játékvezetők: Zahovic, Nikolic, Todorovic (szlovénok)
Magyarország: Tóth Gy. – Németh P., Horváth N., Dróth, Komáromi. Csere: Dávid R., Klacsák, Öreglaki, Trencsényi, Szeghy, Harnisch, Hosszú Á., Gál I. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Olaszország: Mammarella – Gabriel Lima, Leggiero, Fortino, Alex Merlim. Csere: Romano, Honorio, De Luca, Canal, Giasson, Kaká, Murilo, Schininá. Szövetségi kapitány: Roberto Menichelli
Gólszerzők: Alex Merlim (23., 34.), Mammarella (24.)

A magyar válogatott a világelitbe tartozó Olaszország ellen lépett pályára Miskolcon a világbajnoki selejtező rájátszásának első meccsén.

Nagy elánnal kezdtek a csapatok, a mieink és a vendégek előtt is nagy lehetőségek akadtak már az első percekben. Mammarella és Tóth Gyula azonban remekeltek a kapuban. Érezhető volt az olaszok játékán, hogy pillanatok alatt képesek gólhelyzetet kialakítani, de a magyar csapatnak is megvoltak a helyzetei, így kis szerencsével akár vezetéssel is zárhattuk volna az első játékrészt. A mieink védelme jól zárt: 0-0 állt az eredményjelzőn húsz perc után.

Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást az olasz csapat a második játékrész elején: a figurával szétugrasztották a magyar védelmet, Tóth is kirepült a kapujából, de a lövés elakadt a gólvonalon egyedül maradó Dróth Zoltánban. A 23. perc elején már nem úsztuk meg a nagyobb fokozatra kapcsoló olaszok rohamait: egy szögletet követően Merlim lőtt a kapunkba (0-1). Lehoztuk Tóthot, két ziccerünknél is Mammarella védett, majd a második után kapunk elé érkező társa fejére dobta a labdát, aki – talán – a hálóba csúsztatott – az UEFA online-jegyzőkönyve szerint sem ért hozzá az olasz játékos, így a kapusnak írták a gólt… (0-2).

A folytatásban inkább a mieink domináltak, de a hajrába érve az olaszok növelték a különbséget: Merlimről feledkeztünk meg, aki egy kényszerítő végén vette be a kaput (0-3). Igyekeztek a mieink a szépítő találatért – amire a játék képe alapján maximálisan rászolgáltak volna –, de nem sikerült bevenni az olasz kaput. Jelentős különbséggel nyert az esélyesebb rivális, így nagyon nehéz helyzetből várjuk az április 13-i visszavágót.

– Nagyot küzdött ma a válogatott, hatalmas dolognak tartom, hogy huszonöt percig döntetlenre álltunk az olaszok ellen. Egygólos hátrányban még meccsben maradhattunk volna, de a második gól lélektanilag visszavetette a játékosokat. Az utolsó pillanatig harcoltunk a rúgott gólért, sajnálom, hogy nem sikerült szépíteni. Általánosságban elmondható, hogy az olasz válogatott jobb, mint a magyar, a különbség ma is látható volt a pályán, még ha három góllal nem is volt jobb ellenfelünk – mondta a mérkőzés után Sito Rivera, a magyar válogatott szakvezetője.

Olvasói sztorik