Futsal

Bravúrra készül a válogatott az olaszok ellen

Futsalosaink a világbajnokságért szállnak harcba.

A magyar futsalválogatott kedden 18 órakor lép pályára világbajnoki selejtező play-off mérkőzésen, Olaszország ellen a miskolci Generali Arénában. Az M4 Sportcsatorna élőben közvetíti a mérkőzést.

A hétfő délelőtt edzéssel és videózással telt a válogatott tagjai számára, majd délután a kikapcsolódásé volt a főszerep, a játékosok teqballozással, valamint gokartozással töltötték el az időt. Sito Rivera szövetségi kapitány szerint a délutáni szabadidős program elsősorban a korábbi napok kemény mentális és fizikai igénybevétele miatt fontos, hiszen a játékosoknak koncentráltan kell pályára lépniük a keddi találkozón – számolt be az MLSZ honlapja.

– A játékosok az utóbbi időben keményen dolgoztak, éppen ezért a mai délután pihentettem a csapatot, egy ilyen fontos mérkőzés előtt mentálisan rendben kell lennie a szellemileg is az együttesnek. A védekezésre különösen oda kell figyelnünk holnap, hiszen az április visszavágó előtt fontos, hogy kevés gólt kapjunk. Nehéz, de nem lehetetlen küldetés előtt állunk, hiszen Olaszország erősebb mint mi, de ha koncentráltak maradunk, bármi megtörténhet a meccsen – nyilatkozta Sito Rivera.

Öreglaki Norbert szerint a hollandok elleni múlt heti győzelem alaposan felrázta a csapatot a fontos selejtezőpárharc előtt.

– A hollandok elleni győzelem önbizalmat adott nekünk, mindenki profi mentalitással készül az olaszok ellen. Jót tett a csapatnak a mai kikapcsolódás, de természetesen már várjuk a holnapi mérkőzést, és kizárólag arra fókuszálunk, hogy fegyelmezetten, koncentráltan, a taktikát tökéletesen megvalósítva játsszunk kedden. Ha a második mérkőzésre reális esélyünk marad a vb-re való kijutásra, azzal már elégedettek lehetünk – mondta Öreglaki Norbert.

Az olaszországi visszavágót április 13-án rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik