Futsal

A Haladás nyerte a nyugati derbit

Lódi Tamás edzőként 4-1-es győzelemmel mutatkozott be a szombathelyieknél, akik a zalai Göcsejt verték a NB I-es futsal bajnokságban.

A 15. fordulóval folytatódott a teremlabdarúgó NB I alapszakasza. A játéknap rangadóján a második Haladás fogadta Szombathelyen a zalaegerszegi Göcsej SK együttesét.

A találkozó első védését a zalaiak kapusának, Balikónak kellett bemutatnia a második percben, de két minutummal később a válogatott Öreglaki Norbert cseles lövésénél már a hálóőr is tehetetlennek bizonyult. Jobban kezdte a találkozót a Haladás, a vendégeknek az első öt percben nem sikerült helyzetig jutnia, Bagó vezetőedző jogosan kérte ki idejét. Jót tett a rövid szünet a vendégeknek, Tyukásznak kétszer is nagy bravúrt kellett bemutatnia. A nyolcadik percben a túloldalon is akadt helyzet, de Öreglaki sarkazását kivágta a gólvonalról a védő. A folytatásban is nagyrészt a Hali akarata érvényesült, a Göcsej sok hibával játszott. Öt perccel az első félidő vége előtt közel járt az egyenlítéshez a vendégcsapat, egy szép támadás végén Halmos szinte üres kapura lőhetett, de Tyukász hatalmas bravúrral hárított. A játékrész utolsó perceiben kiegyenlítetté vált a játék, az újonc zalaiak egyenrangú partnerei voltak a második helyezett Szombathelynek, gólt azonban már nem láthatott az Aréna Savaria közönsége.

A második félidőt jól kezdte a Göcsej: előbb Tyukász védett lábbal, majd Szőke hagyott ki egy üres kapus ziccert. A 27. percben összejött az egalizálás a zalaiaknak, Borsi volt eredményes. A nagy ünneplés közepette azonban szinte a középkezdésből visszavette a vezetést a Hali: Németh P. passzát Vidák értékesítette közelről. A gyors gólváltást követően eseménytelen percek következtek. Lódi Tamás együttese próbálkozott, a vendégek főképp kontrákra építettek, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Egészen a 34. percig, amikor egy Hajmási-Gyurcsányi összjáték után Balikó védett hatalmasat. A folytatásban is csak a vendégek hálóőrén múlott az, hogy nem növelte előnyét a Haladás, Balikó eszén nem nagyon tudtak átjárni a szombathelyiek. A Göcsej aztán lehozta a kapust, próbált emberelőnyben egyenlíteni, de egy labdavesztés után Hegyesi megrúgta a Hali harmadik találatát a 38. percben. Másodpercekkel a vége előtt még Vidák is betalált az üres kapura, így végül 4-1-re nyert a Haladás a Göcsej elleni nyugati derbin, a korábbi világválogatott Lódi Tamás tehát győzelemmel mutatkozott be edzőként az élvonalban.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 15. forduló

Swietelsky-Haladás VSE – Göcsej SK 4-1 (1-0)

Gólszerzők: Öreglaki (4.), Vidák (27., 40.), Hegyesi (38.) illetve Borsi (27.)

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rubeola FC 8-4 (1-2)

Déli Futsal – FC Veszprém 3-5 (1-3)

Később rendezik:
Február 29. hétfő:

18.30: Aramis SE – Nyírgyulaj KSE

19 óra: Dunaferr DF Renalpin FC – Rába ETO

Olvasói sztorik