Futsal

Visszavonult a Rába ETO klasszisa, a Haladásnál lesz edző

Lódi Tamás új szerepkörben próbálhatja ki magát.

Lódi Tamás lett a közös megegyezéssel távozó spanyol Marcos Angulo utódja a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának a kispadján – írja a vaol.hu.

Az új edző a honi futsal egyik klasszisa. A Gödöllővel kétszer nyert bajnokságot, majd Székelyudvarhelyen egy román bajnoki címet és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett. 2009-ben szerződött Győrbe, ahol alapemberként vette ki a részét az ETO felemelkedéséből: ötszörös bajnok, hatszoros kupagyőztesnek vallhatja magát a győriekkel. A magyar válogatottban 173 alkalommal lépet pályára, címeres mezben 104 gólt rúgott. Kétszer (2005, 2010) szerepelt Európa-bajnokságon. Sőt, 2009-ben a Brazíliában gálameccset vívó világválogatottban is helyet kapott. Érdekesség, hogy Lódi játékosként az idei szezonnak is nekifutott a Győrrel, Szombathelyre viszont már úgy érkezett, hogy felhagy a futsallal, kizárólag az edzőségre koncentrál.

– Az utóbbi éveken már tudatosan készültem az edzői pályára, korábban edzettem Győrben utánpótláscsapatokat, és a női gárdát is treníroztam – árulta el a 34 esztendős Lódi Tamás. – Bár pontosan tudom, hogy élvonalbeli felnőtt csapatot edzeni egészen más szintű feladat. Sok jó edzőm volt pályafutásom során, tehát volt kitől tanulni. És természetesen saját, pályán szerzett tapasztalataimat is szeretném hasznosítani. Tudom, hogy a Haladás nem a Győr. Itt nincsenek légiósok, nincs annyi válogatott játékos – mások a célok, a lehetőségek. De ez nem probléma számomra. Komoly lehetőséget kaptam egy jól működő, eredményes csapattól, azon leszek, hogy méltó legyek a bizalomra.

– Érdekes, de még külföldről is volt érdeklődő a megüresedett edzői posztra – árulta el Bokor Zsolt, a Swietelsky-HVSE futsal szakosztályának elnöke. – A honi edzők közül is többekkel tárgyaltunk, végül Lódi Tamásra esett a választásunk. Ismertük a pályáról, tudtuk, hogy abba akarja hagyni a játékot. Egy fiatal, motivált edzőt szerződtettünk – aki azzal, hogy minket választott, tulajdonképpen lemondott egy újabb bajnoki címről. Büszkék vagyunk, hogy elfogadta az ajánlatunkat. Másfél évre szóló szerződést írtunk alá, a felnőtt csapat mellett számítunk a munkájára az utánpótlásnál is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik