Futsal

Kupadöntőznek a női és a férfi futsalosok

ETO–Berettyóújfalu derbi nyitja a férfiak elődöntőjét szombaton.

A tavalyi kupagyőztes Rába ETO az elődöntőben fő riválisával, a Berettyóújfaluval találkozik, a másik ágon a Dunaújváros az FTC-vel mérkőzik meg a futsal Magyar Kupa szombati elődöntőjében, Gyöngyösön. A hétvégi programban időpontváltozás történt: a vasárnapi döntők korábban kezdődnek, a női finálé 13.30-kor, míg a férfi döntő 16.15-kor.

A gyöngyösi Dr. Fejes András Sportcsarnokban a futsal legjobb hazai csapata lépnek pályára a hétvégén, szombaton a Magyar Kupa elődöntőit rendezik, vasárnap pedig a finálékra kerül sor. Szombat délelőtt és kora délután a nőké lesz a terep, majd kora este a férfiak veszik át a stafétát, vasárnap szintén előbb a nők, majd a férfiak döntőznek.

A férfiak első elődöntőjében az utóbbi évek két legsikeresebb hazai együttese, az ETO Futsal és a Berettyóújfalu találkozik. Az ETO spanyol légiósa, Juanra szerint a koncentráció hozhatja meg a végső sikert csapatának az elődöntőben.

– Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Berettyóújfalu ellen mindig szoros, küzdelmes találkozókat játszunk. A döntőbe jutás a célunk, ehhez nagyon koncentráltnak kell lennünk. A tavalyi fináléról fantasztikus emlékeim vannak, az egy évvel ezelőtti siker megismétlése nagy eredmény lenne, és ezért mindent meg is fogunk tenni – mondta Juanra az MLSZ honlapjának.

Az ellenfél egyik legjobbja, Rábl János elmondta: a „Beri” célja is a kupagyőzelem.

– Nagyon erős csapatnak tartom a Győrt, amely Dróth Zoltán távozásával szerintem gyengült, viszont igazolt több új külföldi játékost a pótlására. Rég játszottunk tétmérkőzést, ezért pillanatnyilag nem tudom, hogy milyen formában vagyunk, de folyamatosan készülünk az ETO elleni rangadóra – mondta Rábl János.

Szombaton a DIGI Sport 3 a Rába-ETO – Berettyóújfalu elődöntőt élőben, míg a Dunaújváros – FTC mérkőzést felvételről sugározza. A vasárnapi férfi döntőt a DIGI Sport 2 élőben közvetíti, míg a női finálé felvételről lesz megtekinthető.

A négyes döntőre elővételben jegyet vásárolni a résztvevő csapatoknál lehet. A szombati és a vasárnapi mérkőzésekre is egységesen 500-500 forintba kerülnek a belépők, míg az esemény napján – korlátozott számban – a sportcsarnok pénztárában ugyancsak 500 Ft-ért juthatnak belépőhöz a sportág iránt érdeklődő szurkolók. A kapuk szombaton 9.30-kor, vasárnap 11.30-kor nyitnak.

A hétvége programja

2016. február 20. szombat:

Női futsal Magyar Kupa-elődöntők

10.30: Árkád ETO – Astra E’Lios Kkfházi Bulls

13 óra: Hajdúböszörményi TE – Brand Mission-U-Light

Férfi futsal Magyar Kupa-elődöntők

16.30: Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu (tv: Digi Sport 3 élő)

18 óra: Dunaferr DF Renalpin FC – Ferencvárosi TC Futsal-Fischer Klíma (tv: Digi Sport 3 23.10 felvételről)

2016. február 21. vasárnap:

11.30 Gálamérkőzés a színészválogatott részvételével

13.30 Női Futsal Magyar Kupa-döntő (tv: Digi Sport 2 23:05 felvételről)

16.15 Férfi Futsal Magyar Kupa-döntő (tv: Digi Sport 2 élő)

Olvasói sztorik