Futsal

Rangadóval kezdődik a futsal Magyar Kupa négyes döntője

Változott a program, hamarabb lesznek a döntők.

A hétvége programja

Szombat,
női elődöntők,
10.30:
Árkád ETO–Astra-E’lios Kiskunfélegyházi Bulls
13: Hajdúböszörményi TE–Brand Mission-U-Light
férfi elődöntők,
16.30: Rába ETO–MVFC Berettyóújfalu (tv: Digi Sport 3 élő)
18: Dunaferr DF Renalpin FC-Fradi Futsal-Fisher Klíma (tv: Digi Sport 3, 23.10, felvételről)
Vasárnap,
11.30:
gálamérkőzés a színészválogatott részvételével
13.30: női Magyar Kupa-döntő (tv: Digi Sport 2, 23.10, felvételről)
16.15: férfi Magyar Kupa-döntő (tv: Digi Sport 2, élő)

A tavalyi kupagyőztes Rába ETO az elődöntőben fő riválisával, a Berettyóújfaluval találkozik, a másik ágon a Dunaújváros az FTC-vel mérkőzik meg a futsal Magyar Kupa szombati elődöntőjében, Gyöngyösön. A hétvégi programban időpontváltozás történt: a vasárnapi döntők korábban kezdődnek, a női finálé 13.30-kor, míg a férfi döntő 16.15-kor.

A gyöngyösi Dr. Fejes András Sportcsarnokban szombat délelőtt és kora délután a nőké lesz a terep, majd kora este a férfiak veszik át a stafétát, vasárnap szintén előbb a nők, majd a férfiak döntőznek.

A férfiak első elődöntőjében az utóbbi évek két legsikeresebb hazai együttese, az ETO Futsal és a Berettyóújfalu találkozik. Az ETO spanyol légiósa, Juanra szerint a koncentráció hozhatja meg a végső sikert csapatának az elődöntőben.

– Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Berettyóújfalu ellen mindig szoros, küzdelmes találkozókat játszunk. A döntőbe jutás a célunk, ehhez nagyon koncentráltnak kell lennünk. A tavalyi fináléról fantasztikus emlékeim vannak, az egy évvel ezelőtti siker megismétlése nagy eredmény lenne, és ezért mindent meg is fogunk tenni – mondta Juanra az mlsz.hu-nak.

Az ellenfél egyik legjobbja, Rábl János elmondta: céljuk szintén a kupagyőzelem.

– Nagyon erős csapatnak tartom a Győrt, amely Dróth Zoltán távozásával szerintem gyengült, viszont igazolt több új külföldi játékost a pótlására. Rég játszottunk tétmérkőzést, ezért pillanatnyilag nem tudom, hogy milyen formában vagyunk, de folyamatosan készülünk az ETO elleni rangadóra – mondta Rábl János.

Szombaton a Digi Sport 3 a Rába ETO–Berettyóújfalu elődöntőt élőben, míg a Dunaújváros–FTC mérkőzést felvételről sugározza. A vasárnapi férfi döntőt a Digi Sport 2 élőben közvetíti, míg a női finálé felvételről lesz megtekinthető.

A négyes döntőre elővételben jegyet vásárolni a résztvevő csapatoknál lehet. A szombati és a vasárnapi mérkőzésekre is egységesen 500-500 forintba kerülnek a belépők, míg az esemény napján korlátozott számban a sportcsarnok pénztárában ugyancsak 500 forintért juthatnak belépőhöz a sportág iránt érdeklődő szurkolók. A kapuk szombaton 9.30 órakor, vasárnap 11.30 órakor nyitnak.

Olvasói sztorik