Futsal

Fantasztikus Dróth-gólok, tisztes vereség a spanyoloktól

A világranglista-vezető spanyolok ellen, helyenként biztató játékkal kezdett a magyar futsal-válogatott az Európa-bajnokságon.

Jól kezdett a magyar csapat, biztosan tartotta a labdát a világranglista-vezetővel szemben is. A félidő közepén aztán a spanyolok egy szerencsés öngóllal megszerezték a vezetést. Innentől kezdve az ibériaiak átvették az irányítást, de a magyar csapat bírta a nyomást. A vb-ezüstérmes öt perccel a félidő vége előtt növelte előnyét, majd közvetlenül a szünetet megelőzően Miguelin Tóth Gyula kapus hibáját kihasználva 3-0-ra módosította az eredményt.

Nem sokkal a fordulást követően megszületett az Eb első magyar gólja: a végig kitűnően futballozó Dróth Zoltán talált be szabadrúgásból. A spanyolok ettől azonban nem törtek meg, és visszaállították a különbséget. Ugyan a hajrában a spanyolok már 5-1-re vezettek, a magyarok vészkapussal támadtak, Dróth második találatával pedig szépítettek.

Az Eb-n négy háromcsapatos csoportban szerepelnek a válogatottak, az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe. Magyarország legközelebb csütörtökön játszik Ukrajnával, ha nyerünk biztosan továbbjutunk.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Sito Rivera, szövetségi kapitány: – Legutóbb 5-0-ra kaptunk ki Spanyolországtól, simán. Azóta sokat fejlődtünk, és főleg védekezésben még mindig maradt bennünk. Ennél jobban, mint ők senki nem játssza ezt a sportot, de helytálltunk, ez reményt adhat a jövőre nézve. Önbizalomban sokat fejlődtünk, nem adtuk fel. Biztató volt az egész, gratulálok a csapatnak.

Trencsényi János: – A világ legjobb csapata ellen játszottunk, ebben benne volt a vereség. Nem örülök neki, de mindent megettünk, hogy bravúrt érjünk el. Maradt bennem hiányérzet, sok helyzetet kihagytunk, de ezt a sors az ukránok ellen talán visszaadja. Fiatal a csapatunk, Dróth Zolin és rajtam kívül mindenkinek ez az első világversenye. Reméljük elmúlik a lámpaláz, és még nyugodtabbak tudunk lenni. A szurkolók fantasztikusak voltak.

Dróth Zoltán: – Felemás érzéseim vannak. Nagy dolog két gólt rúgni a világ legjobb csapatának, de kaptunk olyan gólokat amiből készültünk, videóztunk, tudtuk, hogy ezt csinálják. Ezt át kell beszélnünk az Ukrán meccs előtt. A drukkerek fantasztikusak voltak, gyakorlatilag hazai pályán voltunk. Hangsúlyoznám, hogy nagyon jó csapattal játszottunk.

B-csoport, 1. forduló:

Spanyolország–Magyarország 5–2 (3-0)

Belgrád, 5500 néző.
Vezette: Tomic (horvát), Sorescu (román)
Spanyolország: Paco Sedano – Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos.
Csere: Jesús Herrero, Juanjo, Ortiz, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelín.
Magyarország: Tóth – Klacsák, Horváth, Németh, Rábl.
Csere: Tihanyi, Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú.
Gólszerzők: Németh (7. – öngól), Bebe (15.), Miguelín (20., 29.), Andresito (36.), ill. Dróth (24., 38.)

Olvasói sztorik