Futsal

Nyolc közé vágynak futsalosaink

A spanyolok ellen nem számítunk sok jóra, az ukránokat viszont le kéne győzni.

Kapcsolódó cikkek

Jövő kedden kezdődik a futsal Európa-bajnokságra, melyre a magyar válogatott a románok elleni emlékezetes utolsó másodperces fejesgóllal kvalifikált. A háromcsapatos csoportokban a spanyolok és az ukránok lesznek a mieink ellenfelei.

Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány előbbi ellen nem számít sok jóra, de az ukránok legyőzésével (vagyis a vissazvágással, hiszen a világbajnoki selejtezőkön éppen mögöttük végeztünk csoportunk második helyén Győrben) a nyolc közé is kvalifikálna a magyarokkal. Erről a csapat sajtónyilvános edzését megelőzően beszélt, erről az MTI számolt be.

– Felkészültebbek és tapasztaltabbak vagyunk, sőt két alapemberrel kiegészülve várjuk a mérkőzést – nyilatkozta a spanyol tréner.

Trencsényi János, a Berettyóújfalu játékosa elmondta, több alkalommal játszott már továbbjutást eldöntő mérkőzést az ukrán válogatott ellen, de ezeken nem sikerült győznie és hozzátette: esélyesebb, de nem verhetetlen az ukrán csapat.

A mieink jövő kedden a világranglista-vezető spanyolok ellen játsszák első csoportmérkőzésüket – itt legfeljebb a tisztes helytállás lehet a célunk.

– A jól sikerült felkészülés után abban bízunk, hogy az európai ranglista 5., a világranglista 8. helyén álló ukránok ellen győzni tudunk, ami a továbbjutásunkat jelentené – fűzte hozzá Trencsényi.

Az Európa-bajnokságon 12 csapat négy darab hármas csoportban szerepel, az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé.

Olvasói sztorik