Futsal

Futsal: kikapott, de továbbjutott a magyar válogatott

Ukrajna győzött, és csoportelső lett.

Ukrajna-Magyarország 5-3 (2-1)

Magyarország: Tóth Gyula – Klacsák Bence, Németh Péter, Szeghy Szabolcs, Dróth Zoltán
Cserék: Tihanyi Csaba, Horváth Norbert, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Lovas Norbert, Trencsényi János, Öreglaki Szabolcs, Gál István, Rábl János, Hosszú Ádám

A belgák és az angolok legyőzése után a magyar futsalválogatott a vb-selejtező minitorna első helyéért lépett pályára a győri Magvassy-sportcsarnokban, a szintén hibátlan ukránok ellen.
Bár mindkét csapat továbbjutott a rájátszásba, a találkozónak óriási tétje volt, a csoportelső válogatott ugyanis jóval könnyebb sorsolásra számíthat.

A 3. percben szép góllal szereztek vezetést az ukránok, egy sarokrúgás után nem tudtunk felszabadítani, Mykola Grytsyna kapott jó passzt, és kapásból a hálóba lőtt (0-1). Nem törtünk le a gól után, néhány másodperccel később közel jártunk az egyenlítéshez, és az 5. percben Dróth Zoltán büntetőjével meg is szereztük az első gólunkat. A büntető előtt szabálytalankodó Grytsynát egy perccel később második sárga lapja után kiállította a játékvezető. Két percig emberelőnyben játszhattunk, de Ivanyak kapus hatalmas bravúrokat mutatott be, így nem tudtuk átvenni a vezetést. Az ukránok kiegészülése után ziccerig játszottunk egy akciót, de Öreghlaky lövése nem volt pontos. Nyílt volt a meccs, mindkét oldalon helyzetekkel, az ukránok a 10. percben kapufáig is eljutottak. Valamivel többet próbálkozott az ellenfél, de teljesen kiegyenlített volt a találkozó, sajnos nem tudtuk kihúzni kapott gól nélkül a szünetig. Bő egy perc volt hátra, amikor nem tudtunk levédekezni egy szabadrúgás-variációt, a kapu elé betett labdát Ovsannyikov továbbította közelről a hálóba (1-2).

A második félidő elején megint betaláltak az ukránok: egy pontrúgás után Németh lábán pattant meg és kötött ki a magyar kapuban a labda. A kétgólos hátrány tudatában a magyar válogatott próbálta magához ragadni a kezdeményezést, de jól zárt az ukrán védelem. Hosszú Ádám szép mozdulata után ugyan sikerült a kapuba találnunk, de a labda a lövés előtt már átlépte az oldalvonalat, így a játékvezetők jogosan nem adták meg a gólt. A jó iramú meccsen többször sikerült helyzetbe kerülnünk, de kimaradtak a lehetőségek. Ukrajna sem adta fel a gólszerzés lehetőségét, ellenfelünk főleg pontrúgások után veszélyeztetett. A második félidő tizedik percében Németh került lövőhelyzetbe, de a felső lécet találta el, viszont a labda az érkező Hosszú Ádám elé pattant, aki közelről megszerezte a magyar válogatott második gólját. A találat felpörgette a csapatot, és át is álltunk a kapus nélküli játékra, így sikerült többször nagy helyzetet kialakítani az Ukrán kapu előtt, gól azonban nem született. Igaz, ki is nyílt a magyar válogatott, egy perccel a gólunk után Osvyannikov került nagy helyzetbe, de a keresztléc kisegítette Tóth Gyulát. A 35. percben öt a négy elleni játékunknál labdát szereztek az ukránok, ismét Osvyannikov lőtt, Rábl hárította a lövést, de a labda kicsúszott a kezéből, és a kapuba perdült. Két perccel később szép támadás végén Horváth Norbert kapott jó ütemű keresztlabdát, és közvetlen közelről a kapuba lőtt. Az utolsó percekre beszorítottuk ellenfelünket, de egy ukrán kontra végén Rábl utolsó emberként buktatta a kiugró ukrán csatárt. A jogosan megítélt büntetőt Valenkó belőtte.

Olvasói sztorik