Futsal

Továbbjutott a magyar teremválogatott a vébé-selejtezőn

Az angolok ellen izgalmas lett a vége; Ukrajna ellen a csoportelsőség lesz a tét a győri tornán.
Teremlabdarúgó világbajnoki selejtező, 1. csoport, 2. forduló
Magyarország–Anglia 5-4 (2-0)
Győr
Magyarország: Tóth Gy. – Németh P., Horváth N., Szeghy, Dróth, Dávid R., Klacsák, Lovas, Trencsényi, Öreglaki, Gál I., Rábl, Hosszú Á. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Gólszerzők: Hosszú Á. (16.), Németh P. (20.), Szeghy (21.), Rábl (25.), Klacsák (35.), illetve Cook (30.), Raoni Medina (31.), Parkes (34.), Gay (40.)

A Belgium elleni csütörtöki sikert követően pénteken Anglia ellen folytatta szereplését a magyar válogatott a teremlabdarúgó-világbajnokság győri selejtezőcsoportjában. A második forduló első meccsén Ukrajna is elverte a belgákat, így a mieink az angolok ellen már a továbbjutásért szálltak harcba.

Nagyon kemény, határozott letámadással kezdett a magyar válogatott, a vendégek kapusa rengetegszer volt munkában már az első percekben is. A második percben Dróth ziccerét fogta Dennis, majd nem sokkal később a kapus a kapufa segítségével védte a magyar játékos lövését. Egy újabb kijátszott ziccernél megint Dennis védett hatalmasat – négy perc sem telt el még ekkor. Egy fault-gyanús eset után az angolok kaptak közvetett szabadrúgást hazaadás miatt – a lövés fölé ment.

A folytatásban sem változott a játék képe, 15 perc elteltével is egykapuzott a magyar csapat, de Dennis hihetetlen védésekkel tartotta életben az angolokat. Igaz a 0-0-hoz az is kellett, hogy a másik kapuban Tóth Gyula a vendégek legnagyobb ziccerét szintén hatalmas bravúrral védje. A 16. perc hozta meg a gólt: sakk-matt helyzet végén Hosszú Ádám vette be az angol kaput. Tóth újabb bravúrjai kellettek az előny tartásához, majd 33 másodperccel az első félidő vége előtt Németh Péter is betalált – 2-0-s előnnyel mehetett szünetre a csapat.

Nyolc másodperc telt el a második félidőből, de máris magyar gólnak tapsolhatott a győri publikum: egy gyors indítás után Szeghy Szabolcs volt eredményes (3-0). Majdnem gól született az angol középkezdésből is: nagy ziccert lőttek mellé a vendégek. A 25. percben négyre nőtt az előny: Rábl János iratkozott fel a gólszerzők közé (4-0).

A gól után kissé leült a mieink játéka: Stuart Cook révén a játékrész közepén szépített az angol csapat, amitől vérszemet kapott az ellenfél, és alig egy perccel később Raoni Medina is bevette a kapunkat (4-2). A 34. perc is angol találatot hozott: ismét egy üresen érkező játékos, Ian Parkes járt túl a kiszolgáltatott Tóth kapus eszén (4-3). Egy szöglet után jött a megnyugtató gól: Klacsák Bence lőtt a léc alá a 35. percben (5-3). Azt hihettük, hogy ez megtöri az angolokat, de nem: három másodperccel a vége előtt még bevették a kapunkat, így a vártnál nehezebben, de második meccsét is megnyerte csapatunk.

A találkozó után az ötödik magyar gól szerzője, Klacsák Bence nyilatkozott elsőként.

– Döcögős meccs volt, de az eredmény számít, és az nekünk kedvez. Kapkodtunk, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, magunkra húztuk őket. Ezen a találkozón lőttem az első gólom a válogatottban, elég nagyra sikerült, aminek nagyon örülök.

Tóth Gyula remek védésekkel segítette a csapatot, s tette mindezt felemás cipőben. Ez is szóba került.

– A vébé-selejtezőkön már nincs könnyű mérkőzés. Örülök, hogy én is sokat hozzá tudtam tenni a sikerünkhöz, de amiatt egy kicsit mérges vagyok, hogy nem lett nagyobb különbségű a győzelem. Az ukránokkal jó meccset játszhatunk majd az utolsó fordulóban. Ami a felemás cipőimet illeti, egyik jó barátom a Joma Sports-nál dolgozik, ő ajánlotta fel ezt nekem, hátha szerencsét hoz. Felvettem és egyelőre beválik!

Sikerével a magyar csapat is csatlakozott a szintén továbbjutó ukránokhoz; a vasárnapi magyar–ukrán találkozón a csoportelsőség, azzal pedig a rájátszásban való kiemelt pozíció lesz a tét – a mieinknek nyerniük kell az első helyért.

A csoport állása: 1. Ukrajna 6 pont (13-2), 2. Magyarország 6 pont (10-6), 3. Belgium 0 pont (4-11), 4. Anglia 0 pont (4-12)

December 11. péntek

Belgium–Ukrajna 2-6 (2-4)

December 13. vasárnap

16 óra: Anglia–Belgium

18.15: Magyarország–Ukrajna (TV: M4)

Olvasói sztorik