Futsal

Kilencgólos meccsen, vereséggel búcsúzott a BL-től az ETO

UEFA Futsal Cup, elitkör, C-csoport, 3. forduló
Rába ETO – Kajrati Almaty (kazah) 4-5 (2-2)
Győr, játékvezető: Coelho (portugál)
ETO: Tóth Gy. – Lódi, Juanra, Drahovsky, Dróth. Csere: Alasztics, Matkovics, Farkas B., Amrani, Álex, Harnisch, Sáhó, Seidler, Jakatics. Edző: Jordi Illa Solé
Gólszerzők: Álex (8.), Dróth (19.), Drahovsky (23.), Seidler (36.), illetve Moraes (2.), Igor (13.), Jé (33.), Divanei (37.), Higuita (38.)

A továbbjutás szempontjából tét nélküli mérkőzést játszott a Rába ETO a kazah Kajrati Almaty ellen az UEFA Futsal Cup Elitkör harmadik fordulójában. A C-csoport zárómeccse a csoport második, továbbjutást nem érő helyéről döntött, ugyanis az orosz Jugra Jugorszk már két forduló után biztosította első helyét – és az utolsó fordulóban is nyert, így hibátlan teljesítménnyel jutott tovább.

Nem kezdődött jól a meccs a házigazdának: Moraes révén már a második percben vezetést szereztek a kazahok. Álex egyenlítőgóljára alig öt percet kellett várni, de szintén öt perc elteltével ismét a vendégek vezettek (1-2). A győri támadásoknak a 19. perc végén lett meg az eredménye: Dróth Zoltán talált a kapuba – 2-2-re hozta az első félidőt az ETO.

A második játékrész elején Tomás Drahovsky volt eredményes, de a kazahoknak erre Jé révén volt válaszuk (3-3). A meccs hajrájában ismét gólváltásba kezdett a két együttes: a 36. percben Michal Seidler góljával szerzett ismét vezetést az ETO, de alig egy perccel később Divanei is betalált a másik oldalon. A döntés a 38. percre maradt: Higuita vette be az ETO kapuját, ezzel nyert csapata 5-4-re.

A csoport másik mérkőzésén:

Jugra Jugorszk (orosz) – FK EP Chrudim (cseh) 6-0

A csoport végeredménye: 1. Jugra Jugorszk 9 pont, 2. Kajrati Almaty 6 pont, 3. Rába ETO 1 pont, 4. FK EP Chrudim 1 pont

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik