Futsal

Laposra vertük az olaszokat is kispályán

Az 5+1-es Európa-bajnokságon százszázalékos a magyar válogatott, továbbjutottunk a csoportból.
Kispályás Európa-bajnokság, 3. forduló
Magyarország–Olaszország 6-2 (3-0)
Gólszerzők: Béres F. (2), Juhász D., Héger, Gál D., Bozsoki, illetve Salku, Abatemattei

A Moldova elleni 1-0-s győzelem után a magyar válogatott abban a tudatban lépett pályára az olaszok elleni, utolsó csoportmeccsén a minifutball Európa-bajnokságon, hogy amennyiben nem kap ki, biztosan továbbjut.

A hatodik percben megszületett az első magyar gól: Béres Ferenc vett át nagyon szépen egy hosszú indítást a jobb sarokban, majd pazar mozdulattal tálalt az érkező Juhász Dániel elé, aki kapásból nagy gólt lőtt. Négy perccel később már kettő volt közte: Varga tette be középre a labdát, az érkező Héger szép mozdulattal fejelt a gólvonal mögé (2-0). Az utolsó percben Béres csapott le az olasz védők szerencsétlenkedése nyomán szabaddá váló labdára, higgadtan a kapuba helyezte, úgyhogy 3-0-s magyar előnnyel fordultak a csapatok.

A 24. percben szépített Olaszország: Retezi csúszott el, Salku pedig köszönte szépen, és a kapuba gurított. Gál Dániel találata után a 31. percben Bozsoki tett be jobbról egy labdát, az egyik olasz védőről pedig a kapuba pattant, ekkor már 5-1-re vezetett Magyarország. Az utolsó előtt percben Béres végzett el egy szabadrúgást, majdnem a felezővonaltól, a magyar támadó jól eltalálta, a labda a jobb alsóban kötött ki. A végén még Abatemattei is betalált szabadrúgásból, de ez már nem osztott, nem szorzott, Magyarország 6-2-re legyőzte az olasz csapatot.

A magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel jutott az Európa-bajnokság legjobb 16 együttese közé, ahol pénteken, 18 órától jó eséllyel vagy Szlovákia, vagy Anglia lesz az ellenfél.

Olvasói sztorik