Futsal

Kispályás döntetlen az Európa-bajnok ellen

Helytálltunk az Európa-bajnok ellen, kezd összeérni a magyar kispályás válogatott.
Kispályás felkészülési mérkőzés
Románia–Magyarország 1-1 (1-0)
Nagyvárad
Magyarország: Sikur – Gál J., Sipos A., Szűcs R., Varga Cs., Béres – Somogyi, Gál D., Juhász D., Kovács N., Szölősi – Héger, Szabó Zs., Bozsoki, Berki P.
A magyarok gólszerzője: Somogyi Sz.

Az elmúlt öt Európa-bajnokságot megnyerő román nemzeti csapattól kapott meghívást a magyar kispályás labdarúgó-válogatott, a „miniEURO2015”, vagyis a szeptember 21-én kezdődő kispályás Európa-bajnokság felkészülésének jegyében. Igazi erőfelmérő volt ez a mieink számára, hiszen a románok jóval előrébb járnak az 5+1-es műfajban. Kidolgozott bajnoki rendszerben játszanak, edzőtáborba vonultak a torna előtti utolsó héten, arról nem is beszélve, hogy címvédőként nagyon jó csapatot alkotnak.

Ehhez képest a felkészülési meccsen a magyar csapat rögtön letámadta a házigazdát, ami láthatóan nem ízlett az amúgy technikás, labdabiztos ellenfélnek. Az egész meccsre elmondható, hogy kiegyensúlyozott játék zajlott, nem volt nagy különbség a két csapat között, bár helyzete kétségkívül Romániának volt több, sőt egy elpuskázott magyar lehetőség után egy gyors kontrával meg is szerezték a vezetést az első félidő derekán.

Hasonló volt a meccs képe a második játékrészben is, annyi különbséggel, hogy ekkor a mieink szereztek kontrából gólt Somogyi Szabolcs révén. A mérkőzés hátralévő részében is a román csapat vállalt többet, de a védelem és Sikur Lajos jól állta a sarat, megőrizve a döntetlent az Európa-bajnok otthonában.

Olvasói sztorik