Futsal

Döntetlen a románok ellen

Három percen belül négy gólt született az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén.
Teremlabdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező, 1. mérkőzés
Románia–Magyarország 2-2 (0-0)
Buzau
Magyarország: Tóth Gy. – Komáromi, Németh P., Harnisch, Dróth. Cserék: Klacsák, Trencsényi, Vas Á., Gál I., Dávid R., Szeghy, Rábl, Hosszú, Tihanyi. Szövetségi kapitány: Sito Rivéra
Gólszerzők: Al-Ioani (21.), F. Matei (22.), illetve Gál I. (23.), Dróth (24.)

A román válogatott Buzauban fogadta a legjobb magyar teremlabdarúgókat az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén. A Jakab Zoltán szövetségi kapitány vezette hazaiaknál pályára lépett a győri Rába ETO korábbi légiósa, Ion Al-Ioani, valamint Mánya Szabolcs, Szőcs László és Csoma Alpár személyében három magyar származású játékos is.

A remek hangulatú találkozót nem kezdték megilletődötten a magyarok, de azonnal kiderült, hogy nem lesz könnyű dolguk a románok ellen, hiszen stabil, technikás együttessel találták szemben magunkat. Az első percek komolyabb lehetőség nélkül teltek el, majd a mieink előtt adódott az első jelentősebb helyzet: a harmadik percben Dávid Richárd szabadrúgása ment el fél méterrel a jobb alsó sarok mellett.

Inkább a románok domináltak az első játékrészben, több komoly lehetőséghez is jutottak, a kilencedik percben például Robert Lupu közeli lövését védte Tóth Gyula. A 15. percben kis híján megszerezte a vezetést az ellenfél: egy pontrúgás után kipattant a labda, és Tóth nagy bravúrt bemutatva, visszanyúlva, az utolsó pillanatban szerezte meg a játékszert a románok támadói elől. A félidő vége előtt még akadtak kisebb helyzetek mindkét oldalon, de az eredmény nem változott, gól nélküli állással vonultak az öltözőbe a csapatok.

Nem kezdte jól a második játékrészt Magyarország, a románok egy percen belül dupláztak: először egy gyors kontrát követően, hat méterről, jobbról Ion Al-Ioani lőtt a hosszúba (1-0), majd Robert Matei is betalált (2-0). Nem tartott sokáig a hazaiak öröme, ugyanis egy kavarodást követően Gál István öt méterről a hálóba kotorta a labdát (2-1). Ezt követően magukhoz tértek a mieink, és sikerült megszereznünk az egyenlítőgólt: a 25. percben Dróth Zoltán cselezte ki védőjét, majd tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-2).

A folytatásban hősiesen védekezett válogatottunk, a hazai szurkolók biztatása mellett támadó román csapat többet birtokolta a labdát, és veszélyesebb volt a kapu előtt. A 29. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Dávid Richárd a kapufát találta telibe. Nagy iramban folytatódott a mérkőzés, mindkét csapat agresszívan letámadott, de ismét a románok ragadták magukhoz az irányítást.

A hajrában nagy nyomás helyeződött a magyar védelemre, de – többek között Tóth Gyula védéseinek köszönhetően – semlegesítettük a román támadásokat, végül maradt a döntetlen, tehát a magyar csapat jó pozícióból várhatja a jövő keddi, debreceni visszavágót – tudósított az MLSZ honlapja.

A párharc győztese kijut a februári szerbiai kontinensviadalra.

https://www.youtube.com/watch?v=ANFrasct6cY

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik