Futsal

Újra a román válogatott ellen

Kedden a romániai Buzauban játszanak Európa-bajnoki pótselejtezőt legjobbjaink.

Kapcsolódó cikkek

A 2016-os szerbiai Európa-bajnokság selejtező csoportmérkőzéseit márciusban, Macedóniában játszotta a magyar teremlabdarúgó-válogatott. A szkopjei minitornán a házigazdák ellen döntetlen, Spanyolország ellen vereség, Svájc ellen pedig győzelem lett a vége, így a pótselejtezőt érő második helyet sikerült megszerezni. Románia legjobb harmadikként jutott a rájátszásba, csoportjában Portugália és Kazahsztán is megelőzte, igaz, utóbbi csak jobb gólkülönbséggel – írja az MLSZ honlapja.

Ahogy beszámoltunk róla, a mieink csütörtökön ismét edzőtáborba vonultak, hogy felkészüljenek a románok elleni mérkőzésekre, majd hétvégén elutaztak az első mérkőzés helyszínére. A keddi találkozóig hátralévő programban edzések és videóelemzések szerepeltek.

Érdekesség, hogy Sito Rivera szövetségi kapitány korábban négy éven át vezette a román válogatottat, ezért alaposan ismeri az ellenfelet.

– Két éve, az Ukrajna elleni rájátszásban kevéssel maradtunk le a belgiumi Európa-bajnokságról, most szeretnénk megragadni a kínálkozó esélyt. Már régóta dolgozunk azért, hogy kijussunk a kontinensviadalra, és úgy érzem, hogy végre sikerülhet elérni a célunkat. A tapasztalat sokat számít a futsalban, ezen a téren ellenfelünk előnyt élvez, nálunk viszont lendületesebb, fiatalabb a keret. A románok jók az öt a négy elleni szituációkban, amire külön készültünk, összességében azonban hasonló erősségűnek tartom a két csapatot, ezért egy nyílt mérkőzésre számítok – mondta Sito Rivera az MLSZ honlapján.

A visszavágót szeptember 22-én rendezik a debreceni Főnix Csarnokban. A mérkőzésre már lehet belépőt vásárolni elővételben a Ticket Express partnerirodáiban (350 helyen az országban), interneten pedig a www.eventim.hu oldalon. A felnőttek 500, a gyermekek 250 forintért tekinthetik meg a találkozót. Aznap a helyszínen is lehet jegyeket vásárolni.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Tóth Gyula (Rába ETO), Tihanyi Csaba (MVFC Berettyóújfalu)

Mezőnyjátékosok: Trencsényi János, Komáromi Péter, Rábl János, Dávid Richárd, Gál István (MVFC Berettyóújfalu), Dróth Zoltán, Harnisch Ákos (Rába ETO), Hosszú Ádám, Klacsák Bence (Dunaferr DF Renalpin), Németh Péter, Vas Ádám (FC Veszprém), Szeghy Szabolcs (Aramis SE)

Olvasói sztorik