Futsal

A románokkal játszik a válogatott

Az Európa-bajnokság pótselejtezőjén a legjobb csoport-harmadikkal találkoznak a mieink szeptemberben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szerdán 14 órától sorsolták a 2016-os teremlabdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező négy párosítását az UEFA svájci székházban.

A hét második helyezett és a legjobb harmadik továbbjutó között ott volt a magyar csapat is. A mieinknek papíron a legkönnyebb ellenfél jutott: a legjobb harmadikként továbbjutó román válogatottal mérkőzhetünk oda-visszavágós rendszerben az Európa-bajnoki részvételért.

– Románia jó csapat, ezt bizonyítja, hogy kint volt a legutóbbi két Európa-bajnokságon – mondta a sorsolás után Sito Rivera, korábbi román, jelenlegi magyar szövetségi kapitány az MLSZ honlapján. – Nagyon jól ismerem az ellenfelet, mind válogatott, mind klubszinten. Riválisunknál több rutinos játékos is szerepel, ettől függetlenül meggyőződésem, hogy a továbbjutás csak rajtunk múlik, kizárólag a mi munkánkon, főleg a védekezésünkön. Nem lesz könnyű, de éppen ezért lehet majd nagyobb értéke a továbbjutásunknak. Az, hogy a visszavágót itthon játsszuk, előnyt jelenthet számunkra.

Drucskó Zoltán, az MLSZ futsal bizottságának elnöke szerint a román csapat legyőzhető, bár nagyobb rutint képvisel a mieinknél, de ez lelkesedéssel kompenzálható. Szerinte Sito Riveránál senki nem ismeri jobban a román csapat erősségeit és gyengeségeit. Hozzátette: nagy szakmai áttörést és lehetőséget jelenthetne a részvétel kiharcolása.

A két csapat eddig három mérkőzést játszott egymással, és mindig magyar győzelem született, igaz, ezeket nagyon régen, 2003-ban és 2004-ben rendezték. A mérkőzés további érdekessége, hogy a román válogatott edzője Jakab Zoltán, és keretében négy székelyudvarhelyi, magyar anyanyelvű játékos található – írja a futsalhungary.hu.

Az Európai-bajnoki pótselejtező párosításai:

Románia–Magyarország

Bosznia-Hercegovina – Kazahsztán

Csehország–Fehéroroszország

Azerbajdzsán–Szlovákia

Az első mérkőzéseket szeptember 15-én, a visszavágókat 22-én rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik