Futsal

Az első döntetlen a székely–magyaron

A magyar futsal válogatott 4-4-et játszott Székelyudvarhelyen.
Barátságos teremlabdarúgó-mérkőzés
Székelyföld–Magyarország 4-4 (1-1)
Székelyudvarhely
Magyarország: Tóth Gy. – Megyeri, Németh P., Vas Á., Gál I. Cserék: Rábl, Öreglaki, Lovas, Vidák. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Gólszerzők: Szőcs (6.), Csoma A. (23.), Mánya (37.), Csoma F. (39.), illetve Rábl (8.), Lovas (23.), Gál (33.), Megyeri (38.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban nagyjából nyolcszáz ember előtt rendezték meg szerdán este a 13. Székelyföld–Magyarország teremlabdarúgó-mérkőzést. Az összecsapások 11 éves történelmében először végeztek a csapatok döntetlenre.

Nagyon magas ritmus, gyors támadások, de kevés igazán nagy helyzet jellemezte a mérkőzés elejét. Egy pillanatig nem álltak le a csapatok, a játékosok nem kímélték egymást, mintha egy téttel rendelkező bajnokit láthatott volna a közönség. A magyar válogatott többet birtokolta a labdát, ám mezőnyfölényét nem tudta kihasználni.

A találkozó első gólja a hatodik percben esett: Mánya robogott el a jobb szélen, kiszorított helyzetből lőtt kapura, a labda a keresztlécen csattant, a kipattanót Szőcs vágta be. Hamar jött a válasz, másfél perccel később Rábl János kapott labdát a hatoson belül, Klein felett a hálóba talált (1-1). A gyors gólváltást követően ismét kevés helyzet adódott, a felek főleg távolról lőttek kapura. A félidő legszebb helyzete Szőcsé volt, szép csellel küldte el védőjét, lapos lövését védte Tóth Gyula.

Magyar góllal kezdődött a második játékrész, Vidák a félpályáról passzolt Lovashoz, aki a kapunak háttal állva, sarokkal verte Kleint. Rögtön jött a válasz, Csoma bő tíz méterről bombázott a kapuba. Mindkét részről kemény letámadás jellemezte a mérkőzést. A 33. percben ismét a magyar csapatnál volt az előny: Rábl passzából Gál volt eredményes. Az utolsó öt percre összegyűltek a vendégek szabálytalanságai, így a 36. percben Szőcs kisbüntetőt végezhetett el, lövését védte Tóth Gyula.

Szép, sokpasszos támadás végén egyenlített a házigazda Mánya révén (3-3). Még nem volt vége, egy Rábl, Megyeri ellentámadás végén utóbbi lőtte el a labdát Klein mellett. Székelyföld vészkapus-taktikára váltott, ami rögtön góllá érett, a Csoma-fivérek egyenlítettek, Alpár passzát Ferenc lőtte be. A magyarok is vészkapus-játékra váltottak, de gólt nem szereztek, így döntetlennel zárult a találkozó – az első iksz az összecsapások történelmében – tudósított a szekelyhon.ro.

A két csapat csütörtökön este nyolc órától a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban is megmérkőzik.

Olvasói sztorik