Futsal

Kikapott a teremválogatott

A magyar csapat a világhírű spanyolokkal szemben maradt alul az Európa-bajnoki selejtezőn.
Teremlabdarúgó Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport, 2. forduló
Magyaroszág–Spanyolország 0-5 (0-1)
Szkopje, Macedónia
Magyarország: Matkovics – Komáromi, Lódi, Harnisch, Dróth. Csere: Tóth Gy., Horváth N., Trencsényi, Lovas, Gál I., Dávid R., Németh P., Rábl, Hosszú. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Gólszerzők: Miguelín (14., 25., 26.), Alex (28.), Lin (38.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Teremlabdarúgó-válogatottunk Svájccal, Spanyolországgal és a házigazda macedón csapattal került szembe a 2016-os szerbiai Európa-bajnokság selejtezőjében. A négyesből az első helyezett automatikusan kijut a kontinenstornára, míg a második helyezett pótselejtezőt játszik. A szerdai játéknapon válogatottunk hátrányból felállva 3-3-at játszott a hazai macedón csapattal, az Eb-selejtezők második játéknapján pedig az első mérkőzésén a svájciak ellen fölényes győzelmet arató spanyol válogatottal találkozott.

Nem kezdtük megilletődötten a mérkőzést a világ legjobbjai közt számon tartott ellenfelünkkel szemben, a második percben Harnisch Ákos tálalt a bal oldalon elfutó Lódi Tamás elé, aki nyolc méterről a kapusba lőtte a labdát. A spanyolok ezután veszélyesebbek voltak, a negyedik percben Adrián Alonso Pereira közeli lövését védte Matkovics Gábor. Ellenfelünk folyamatos nyomást gyakorolt a kapunkra, többet birtokolta a labdát, ám a védelmünk stabilan működött. A hetedik percben egy tizenkét méterről megítélt szabadrúgást végzett el Sayago Martí Miguel, azaz Miguelín, de a léc alá tartó lövést Matkovics Gábor kapus ezúttal is hárítani tudta.

A 14. percben egy egyéni villanás révén megszerezték a vezetést a spanyolok: Sayago Martí Miguel a saját térfelén észrevette, hogy kissé kint áll a kapusunk, erős, magas lövését nem tudta hárítani Matkovics (0-1). A hátralévő időben öt a négy ellen tartottuk nagyszerűen a labdát percekig, ellenfelünk nem tudta megszerezni a játékszert. A félidő végén még akadtak spanyol helyzetek, ám álltuk a sarat, így csupán egygólos hátránnyal mehettünk a szünetre.

A folytatásban jobban kezdtek a spanyolok, az első két percben több komoly helyzetük is akadt, ám Matkovics Gábor hárította a kapura tartó lövéseket. A 23. percben egy 12 méterről elvégzett szabadrúgás után Harnisch Ákos lövését védte Juan José Angosto Hernández kapus. A 25. percben tovább növelték előnyüket a spanyolok: Sayago Martí Miguel lőtt a bal alsó sarokba egy kipattanó labdát (0-2), majd röviddel ezután ismét gót szerzett (0-3). A 28. percben középről indított támadást a spanyol csapat, melynek végén a bal szélről Alejandro Yepes Balsalobre kilőtte a hosszú sarkot (0-4).

Nem bírtuk tartani a spanyol válogatottat, ellenfelünk sorra alakította ki a helyzeteket, és a gólok mellett négyszer a kapufát is eltalálta. A 38. percben egy kijátszott akció végén Angél Valescó Marugán lőtt a jobb alsó sarokba (0-5), beállítva a végeredményt. A spanyol válogatott teljesen megérdemelt győzelmet aratott, és ezzel magabiztosan vezeti a csoportot.

Sito Rivera az első félidővel és a játékosok hozzáállásával is elégedett volt a világ három legjobb csapata között számon tartott spanyol válogatott ellen. A szövetségi edző elmondta, hogy a szombati mérkőzés rendkívül nehéz lesz, de kötelező begyűjtenünk a három pontot.

– Frissen kezdtük a mérkőzést, ám a második félidőre elfogyott az erőnk. Egy rendkívül erős, szervezett ellenféllel játszottunk, a spanyolok erejét jól mutatja, hogy eddig két mérkőzésen tizennégy gólt lőttek, és sajnos ellenünk is szép találatokat szereztek. A játékosok becsülettel küzdöttek, szombaton Svájc ellen játszunk, amelyen nyernünk kell, de a csoport mai másik mérkőzéseit is figyelemmel kell követnünk – mondta Sito Rivera az MLSZ honlapján.

Olvasói sztorik