Futsal

Döntetlent játszott a teremcsapat

Futsal válogatottunknak győznie kellett volna a házigazda Macedónia elleni Európa-bajnoki selejtezőn, de 3-3 lett a vége.
Teremlabdarúgó Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport, 1. forduló
Magyarország–Macedónia 3-3 (0-2)
Szkopje, 1000 néző
Magyarország: Tóth Gy. – Németh P., Lódi, Harnisch, Dróth. Cserék: Matkovics, Horváth N., Lovas, Trencsényi, Gál I., Dávid R., Rábl, Hosszú, Komáromi. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Gólszerzők: Trencsényi (30.), Hosszú (35.), Agushi (öngól 39.), illetve Todorovszki (14., 18.), Micevszki (35.)
Spanyolország–Svájc 9-1 (3-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A 2016-os szerbiai Európa-bajnokság macedóniai selejtezőcsoportjának szerdai, első játéknapja fölényes spanyol diadallal indult, ugyanis a csoport favoritja valósággal kiütötte ellenfelét, 9-1-re nyert a svájciak ellen. Ezután következett a mieink bemutatkozása, a házigazdák elleni összecsapás.

Az első félidőben jobban kezdtek a mieink, már az első másodpercekben megszerezhettük volna a vezetést, amikor Lódi Tamás hátulról beívelt labdáját egy hazai védő a keresztlécre csúsztatta. Többet birtokoltuk a labdát, és komolyabb helyzeteket alakítottunk ki, de a macedónok szervezetten, stabilan védekeztek, és gyors kontráik veszélyt jelentettek a kapunkra. Az ötödik percben egy 12 méterről elvégzett szabadrúgás után Harnisch Ákos passzolt Dróth Zoltánhoz, aki kapura lőtt, de a közeli lövést az utolsó pillanatban blokkolta egy macedón védő.

A hazaiak előtt is adódott helyzet: a hetedik percben Adrijan Micevszki tíz méterről leadott, életerős lövését ütötte ki Tóth Gyula. A kilencedik percben Trencsényi János vesztett el a félpályánál egy labdát, a macedónok pedig gyors kontrát vezettek, melynek végén Martin Todorovszki lőtt fél méterrel a kapunk fölé. A 14. percben ismét egy hazai kontra következett, és ez már góllal zárult: Todorovszki nyolc méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A váratlanul szerzett gól nagy lökést adott a hazaiaknak, akik ezt kihasználva újabb gólt lőttek, ezúttal is legjobbjuk, Todorovszki révén (2-0).

A folytatásban a magyar csapat dominált, de a macedónok masszívan védekeztek, nehéz volt feltörni a hátsó alakzatukat. A 23. percben Dróth Zoltán lőtt 12 méterről, de a macedón kapus kiütötte lövését. A 26. percben Harnisch Ákost állították meg a középpályán, a hazaiak pedig szokásukhoz híven ismét veszélyes kontrát vezettek, amelynek végén Ferid Agushi lövését óriási bravúrral, lábbal védte Tóth Gyula. A harmincadik percben sikerült szépítenünk: egy lecsorgó labda Trencsényi János elé került, aki tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

Rögtön ezt követően, a 31. percben Arsovszkij közeli lövését védte földöntúli bravúrral Tóth Gyula. A hátralévő időben felváltva támadtak a csapatok, gyors kontrák jellemezték a játékot. Az utolsó hat percben öt a négy ellen is próbálkoztunk, ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy kijátszott akciót követően Hosszú Ádám nyolc méterről a macedón hálóba lőtt (2-2). A 35. percben közeli szabadrúgáshoz jutottak a macedónok, és Micevszki révén sikerült kihasználniuk a lehetőséget (3-2). A hajrá izgalmasra sikeredett, de meghozta az egyenlítőgólt, a 39. percben egy kavarodás után Agushi a saját kapujába talált, ezzel alakult ki a 3-3-as végeredmény – tudósított az MLSZ honlapja.

– Jól kezdtünk, de aztán kaptunk két gólt, és innen nagyon nehéz volt felállni. Az első egyenlítésünk után elkövettünk egy hibát, amiből kaptunk egy gólt, de öt a négyben több lehetőségünk adódott, és sikerült pontot szereznünk – mondta Sito Rivera szövetségi kapitány. – Még mindig a kezünkben van a sorsunk, a holnapi ellenfelünket, Spanyolországot ezúttal nem láttam annyira erősnek, mint korábban, de ellenük így is a tisztes helytállás a célunk. A svájciak zártan védekeznek, de azon a mérkőzésen kötelező a győzelem.

A selejtezők ezen szakaszában hét négycsapatos minitornát rendeznek, innen az első helyezettek automatikusan kijutnak a 2016. február 2-13. között Szerbiában sorra kerülő kontinensviadalra. A hét csoport-második, illetve a legjobb csoport-harmadik oda-visszavágós rendszerben pótselejtezőt vív egymással.

A további program

Csütörtök

16.30: Magyarország–Spanyolország

19 óra: Macedónia–Svájc

Szombat

16 óra: Magyarország–Svájc

18.30: Spanyolország–Macedónia

Olvasói sztorik