Futsal

Újabb vereség a fehéroroszoktól

A magyar futsal válogatott 3-1-re kikapott a beloruszoktól Dunaújvárosban.
Teremlabdarúgó nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Fehéroroszország 1-3 (1-3)
Dunaújváros, 650 néző
Magyarország: Tihanyi – Trencsényi, Dávid R., Komáromi, Rábl. Cserék: Tóth Gy., Gyurcsányi, Öreglaki, Szeghy, Tatai, Lódi, Lovas, Gál, Harnisch. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
A magyar gólszerző: Harnisch (15.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden szoros mérkőzést játszott a két válogatott Veszprémben, a magyar csapat 3-2-es vereséget szenvedett. A második találkozónak Dunaújváros adott otthont, ahol a kezdés előtt Drucskó Zoltán, az MLSZ futsal bizottságának elnöke köszöntötte Harnisch Ákost a 75., Tihanyi Csabát pedig a 25. válogatottsága alkalmából.

A kezdésnél kiderült, hogy a fehérorosz csapat nem fáradt el az első mérkőzésen, ismét egy stabil, szervezett ellenféllel találkozott a magyar válogatott. A keddihez képest eltérő kezdőcsapattal felálló házigazdák nem kezdtek megilletődötten, a második percben Rábl János beadása centikkel ment el Komáromi Péter lába előtt. A 11. percben Lovas Norbert lövése gurult el a kapufa mellett. A 14. percben Laziuk révén megszerezték a vezetést a fehéroroszok (0-1), de Harnisch Ákos szinte azonnal válaszolt, egy indítást követően visszahúzta a labdát, és félmagasan a kapu bal oldalába lőtt (1-1). A 19. percben egy kapu előtti kavarodást követően szerencséjük volt a vendégeknek, Csarnejka elé pattant a labda, aki a kapuba gurított (1-2), majd közvetlenül a második góljuk után Harbenka révén a harmadikat is megszerezték a fehéroroszok (1-3) – tudósított az MLSZ honlapja.

A második játékrész első öt perce nagy helyzet nélkül telt el, inkább a fehéroroszok domináltak. A 27. percben felpörögtek a mieink, Gál István találta el hét merről a kapufát. A későbbiekben folytatták a küzdelmet a magyarok, de nem sikerült komoly helyzetet kialakítaniuk. Az utolsó öt percben öt a négy ellen próbálkoztak a mieink, majd a 36. percben Rábl János szerezte meg harcosan a labdát és kilenc méterről a keresztlécet találta telibe. A folytatásban mindkét oldalon akadtak helyzetek, de az eredmény nem változott.

A keddi és szerdai találkozókról egyaránt elmondható, hogy bár mindkét mérkőzésen vereséget szenvedett a magyar válogatott, küzdelmes, magas színvonalú mérkőzéseket játszott a fehéroroszokkal. A következő időszak is a márciusi Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés jegyében telik majd, Ciprus és Portugália ellen is játszik csapatunk.

– Minden felkészülési mérkőzésen van egy játékelem, amelyet kiemelten gyakorolunk, ezúttal a letámadást kértem a csapattól, amelyet rendesen végrehajtottak. A keddi mérkőzéshez képest jobban játszottunk, a védekezésünk és a letámadásunk jól sikerült, de ismét elkerülhető gólokat kaptunk. A góllövés problémát okozott, ehhez hozzájárult az is, hogy az egyik alapemberünk, Dróth Zoltán hiányát nagyon megérezte a csapat. A saját klubjában mindenki más rendszerben dolgozik, nem könnyű ezt az iramot felvenni. Ciprussal játszunk decemberben, ahol főként a pontrúgásokat szeretnénk többet gyakorolni, valamint az öt a négy elleni játékot. A selejtezők előtt több felkészülési mérkőzést játszunk és márciusban két hetet leszünk együtt, ekkor lehetőségünk lesz arra, hogy többet gyakoroljunk – mondta Sito Rivera szövetségi kapitány az MLSZ honlapján.

Olvasói sztorik