Futsal

Vereség a fehéroroszoktól

A magyar futsal válogatott felkészülési mérkőzésen 3-2-re kikapott a beloruszoktól.
Teremlabdarúgó nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Fehéroroszország 2-3 (1-2)
Veszprém
Magyarország: Tóth Gy. – Gyurcsányi, Tatai, Harnisch, Lódi. Cserék: Tihanyi, Öreglaki, Szeghy, Gál, Trencsényi, Lovas, Rábl, Komáromi, Dávid R. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
A magyarok gólszerzői: Rábl (20.), Harnisch (25.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott kedden Fehéroroszországgal játszott felkészülési mérkőzést Veszprémben. Közel telt ház előtt vonultak pályára a csapatok. A mérkőzés kezdete előtt Drucskó Zoltán az MLSZ futsal bizottságának elnöke ajándékokat adott át: Trencsényi János a századik, Lovas Norbert a hetvenötödik válogatottsága alkalmából kapott elismerést, míg Tatai József hazai közönség előtt léphetett először kezdőként pályára a válogatottban, ezért őt is külön köszöntötték.

Az első félidőben bár nagy akarattal küzdött válogatottunk, nem tudtuk ráerőltetni akaratunkat a fehéroroszokra. A nyolcadik percben vezetéshez jutottak a vendégek, egy közeli szabadrúgás után Ilos talált a magyar kapuba (0-1). A mieink becsülettel küzdöttek a folytatásban, több komoly helyzetet is kidolgoztak, a 11. percben Lódi Tamás gurított centikkel a jobb sarok mellé, majd rögtön ezt követően Rábl János lőtte ziccerben a kapusba a labdát. A 16. percben megduplázták előnyüket a vendégek, Lódi ért hozzá szerencsétlenül a labdához egy közeli belorusz fejes után (0-2). Tíz másodperccel az első félidő vége előtt szépítettünk, Rábl fejelt közelről a hálóba (1-2).

A második játékrész korai vendéggóllal indult, a 22. percben egy középre gurított labdát Csernyik lőtt a kapunk jobb oldalába (1-3). A 25. percben Tatait még szabálytalanul sem tudták szerelni a vendégek, a veszprémi játékos elfutott a bal szélen, majd a jobb oldalra lőtte a labdát, ahol Harnisch Ákos érkezett, és öt méterről nagy erővel a kapuba lőtt (2-3). A folytatás kiegyenlített játékot hozott, de több gól nem esett a találkozón.

Összességében elmondható, hogy csapatunk nagy iramú, küzdelmes mérkőzésen maradt alul Fehéroroszországgal szemben. A vendégek stabil védelmét nehéz volt feltörni, ám így is vezetett látványos akciókat vezetett a magyar csapat, azonban az utolsó passzokba és a befejezésekbe a kelleténél több hiba csúszott – tudósított az MLSZ honlapja.

A spanyol Sito Rivera által irányított nemzeti csapat a jövő márciusi Európa-bajnoki selejtezőre készül, amelynek jegyében szerdán, Dunaújvárosban is megküzd a fehérorosz együttessel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik