Futsal

Magyar döntetlen Romániában

A szerdai, berettyóújfalui 4-2-es siker után csütörtökön Nagyváradon mérkőzött meg a román korosztályos csapattal a magyar U21-es válogatott.

Kapcsolódó cikkek

U21-es teremlabdarúgó barátságos mérkőzés
Románia–Magyarország 3-3 (0-2)
Nagyvárad, Románia
Magyarország: Mezei – Szabó P., Püspök, Bognár, Apatini. Cserék: Boldizsár, Kovács Á., Ragadics, Hosszú, Szabó Zs., Lukács L., Lukács Á., Vas Á., Klacsák. Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A románokat fűtötte ugyan a visszavágás vágya azok után, hogy szerdán kétgólos vezetésről 4-2-re kikaptak a mieinktől, mégsem ők domináltak az első percekben, a jó kezdést követően a nyolcadik percben Lukács Levente találatával megszerezték a vezetést a mieink.

A 16. percben ismét magyar gól következett, ezúttal Püspök Péter volt a gólszerző, majd a második félidő közepén, Klacsák Bence volt eredményes, ezzel már 3-0-ra vezettek a vendégek. A románok egy pillanatra sem adták fel, hatalmas iramot diktáltak a folytatásban, óriási nyomás alá helyezték a védelmünket, és a hajrára 3-3-ra alakították az állást.

A magyarok kontrákból dolgoztak ki lehetőségeket, de ezeket elhibázták, így nagyon izgalmas lett a vége, a hazaiaknak lehetőségük volt a győzelemre is, de kisbüntetőt hibáztak, úgyhogy 3-3-as döntetlennel zárult az összecsapás.

– A második meccs fizikálisan sokkal nehezebb volt, mint az első, a játékosok nem szoktak hozzá az európai iramhoz, és ahhoz, hogy két nap alatt két ilyen éles meccset játsszanak – mondta az MLSZ honlapján Sito Rivera szövetségi kapitány. – Bravúr volt, hogy vezetni tudtunk, és ellenfelünk végül csak a hazai pálya minden előnyét kihasználva tudott egyenlíteni. A hozzáállásért, az akaratért minden játékosomnak nagy gratuláció jár, és arra is büszkék lehetnek, hogy egy győzelmet és egy döntetlent értünk el az átlagéletkort tekintve idősebb román válogatott ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik