Futsal

Máris búcsúzott az ezüstérmes

Az Aramis 4-2-re nyert Szombathelyen a teremlabdarúgó Magyar Kupa második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A futsal Magyar Kupa második körében egyetlen élvonalbeli párosítás volt: a tavasszal kupadöntőt játszó Swietelsky-Haladás VSE a budaörsi Aramist fogadta.

Az Aramis három bajnoki győzelemmel a háta mögött érkezett Szombathelyre, míg a Haladás három vereség után próbált javítani és sikerélményhez jutni.

Óvatos játékkal rukkoltak elő a felek, a kapuk nem forogtak veszélyben. Rengeteg hibával játszottak a csapatok, főleg mezőnyben gyötörték egymást, helyzet csak eladott labdából, kontrából alakult ki. Végül három másodperccel a félidő vége előtt egy távoli szabadrúgás után megszerezték a vezetést a vendégek (0-1).

A fordulás után egy perc sem telt el, és Halmos Máté egy szemfüles találattal máris egyenlített (1-1). Sőt, szűk két perc után már a hazaiaknál volt az előny, Horváth rúgott okos gólt (2-1). Felpörgött a Haladás, de túlélték a nehéz perceket a vendégek. Nyílt, élvezetes csata kerekedett a meccsből. A hazaiak – a meglehetősen könnyű síppal megítélt szabálytalanságok miatt – az utolsó tíz percben már öt faulttal futballoztak. A 33. percben meg is kapták a tízmétereset a vendégek, amiből egyenlítettek (2-2).

Majd a zöld-fehérek eladtak egy labdát hátul, az Aramis köszönte, és átvette a vezetést (2-3). A Haladás már nem tudott újítani, katasztrofális helyzetkihasználással rukkolt elő, sőt még egy gólt kapott. A tavaszi ezüstérmes máris búcsúzott a sorozattól. A motivált, szervezett Aramis várhatja a harmadik forduló sorsolását.

– Szegény embert az ág is húzza… Sajnos a játékvezetők nagyon gyorsan megszórtak minket faultokkal, és nem tudtuk azt a játékot játszani, amit elkezdtünk a második félidőben. Büntetőből egyenlítette az ellenfél, ami megtörte a lendületünket – mondta Horváth Levente, a szombathelyiek edzője.

– Az álmos első félidő után a második játékrészben változatos, pörgős meccset játszottunk. amiből mi jöttünk jobban. Valószínűleg azért, mert a szombathelyiek kicsit gödörben van. Értékes győzelmet arattunk, örülök a továbbjutásnak – mondta Frank Tamás, az Aramis játékos-edzője.

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, 2. forduló

Swietelsky-Haladás VSE – Colorspectrum Aramis 2-4 (0-1)

Gólszerzők: Halmos (21.), Horváth P. (22.), illetve Sámson (20., 34.), Roni (33., 38.)

További eredmények:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat SE – Rubeola FC Csömör 3-14

Újpesti TE – MAFC-BME-Docler Akadémia 1-13

Pioneers Viharsarki FC – Ferencvárosi TC 2-3

Monori SE – Mezei-Vill FC-Berettyóújfalu 4-5

Salgótarjáni VSE – Újszegedi TC 5-6

Energia SC Gyöngyös – Kincsem Lovaspark-Nagykáta 3-5

Asterix SC Érd – Dunakeszi Kinizsi 2-9

Újpesti FC-220 Volt – DEAC Armada 6-8

ELTE-BEAC – 1. FC Veszprém 2-7

Fehérvár Futsal – Külker SC-Dupont 5-4

Vasas Futsal – Bábolna Natural Meat FC 6-9

Dunaújvárosi Főiskola Green Pet FC – Göcsej SK 10-3

Romhány SE – Rákosmenti FC 3-6

Október 7. hétfő

20.30: Cső-Montage BFC Újbuda – Törökbálinti FSE

Október 17. csütörtök

20.45: Gödi Futsal SE – Rába ETO

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik