Futsal

Sorsoltak a terem Magyar Kupában

NB II-es rangadó: a Vác összekerült a Fehérvárral a teremlabdarúgó Magyar Kupa első fordulójában.

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Elkészült a teremlabdarúgó Magyar Kupa első fordulójának sorsolása. Mivel egy sportszervezet csak egy csapatot indíthat, 37 együttes küzd meg idén a díszes trófeáért. Az első körben kiemeltnek számítottak az elmúlt kiírásban a legjobb nyolc közé jutó csapatok, így őket még nem sorsolhatták be. A maradék 29 sportszervezetből vaksorsolással tízet kisorsoltak öt párba, ahonnan az öt győztes továbbjut a második fordulóba. A többiek erőnyerőként kerültek tovább. Az öt továbbjutó mellé csatlakozik a nyolc kiemelt, illetve a most ki nem sorsolt 19 csapat, így kialakul a 32-es főtábla – írja a futsal-hungary.hu.

A szerencse úgy hozta, hogy az első etapban csak egyetlen élvonalbeli csapatnak kell pályára lépnie, méghozzá a Rubeola FC Csömörnek, amely az NB II-ben újonc Hegyvidékhez látogat. Izgalmas összecsapásnak ígérkezik az NBII Nyugati-csoportjában – várhatóan – egyaránt élcsapatoknak számító székesfehérváriak váci vendégszereplése. Igazi presztízscsatának tűnik a Vasas-Kalafa és a Külker találkozása, hiszen az előző idényben mindkét együttesből többen a Kis János vezette Vasasban játszottak egymásért, míg most egymás ellen küzdenek. Az Újpest Futsal megmérkőzhet a szegedi egyetemistákkal a kupában is, nem csak a bajnokságban. A legszerencsétlenebbül a Monor járt, legalábbis ami az utazást illeti, hiszen messzebb lévő ellenfelet nem nagyon kaphatott volna a békéscsabai együttesnél.

A párharcok egy találkozón dőlnek el. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd ha ott sincs döntés, akkor büntetők következnek, kivéve a csömöriek találkozóján, ahol a döntetlen a Hegyvidék számára jelentene továbbjutást, alacsonyabb osztályú együttesként.

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, 1. forduló

Hegyvidék SE – Rubeola FC Csömör

Váci FSE – Fehérvár F-Balogh 2000 SE

SZTE EHÖK SE – Újpest Futsal

Vasas Kalafa SE – Külker SC-Dupont

Pioneers Viharsarki FC – Monor SE

Olvasói sztorik