Futsal

Rába-gólparádé Angyalföldön

Egyedül a címvédő Rába ETO abszolválta két meccsből a teremlabdarúgó NB I negyeddöntőjét!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A győriek a hazai pályán aratott fölényes siker (8-0) után idegenben is nagy különbséggel verték a Vasast (10-3). Nem egészen úgy alakult a hétfő délutáni második mérkőzés, ahogy azt Marcos Angulo vezetőedző előre tervezte. Nem az eredmény miatt, azzal nem volt gond, de a begyűjtött sárga és piros lapok száma majdnem megegyezett a rúgott gólok számával – írja a kisalföldiek honlapja.

A mérkőzés jól indult, minden győri támadásban benne volt a gólveszély. Pontos és precíz volt a labdatartás, a Vasas partner volt ebben a játékban, látszott, el akarja kerülni a nagy gólarányú vereséget. A mérkőzés ezen időszakában Lódi, Gyurcsányi és főleg DS Martins voltak a legaktívabbak, de a többiek is mindent megtettek a gólszerzés érdekében. A 12. percben a második sárga lapját begyűjtő Komáromi Péter a kiállítás sorsára jutott, és az ETO kihasználta az emberelőnyt, DS Martins lőtt a hálóba.

Innentől felgyorsultak az események és a félidő végére a jól és eredményesen játszó látogató eldöntötte a mérkőzést. Két perc alatt négy gólt rámoltak be a győriek, ezzel esélyt sem adtak a Vasasnak. DS Martins duplája után Harnisch Ákos lőtt gólt, majd CE Martins ziccerig játszott labdát értékesített. Al-Ioani a végén a két gólpasszát góllal koronázta meg. Az 5-0 mellett elég sok fault volt mindkét oldalon, de a hatodik szabálytalanság nem jött össze egyik csapatnál sem.

A második félidő aztán Vasas góllal kezdődött, de nem ez volt a rémálom. Egy nyugodt mérkőzés a játékvezetők játszóterévé vált, és ez mindkét csapat számára csak veszteséget hozott. DS Martins egy sárga lapot érő szabálytalanság után azonnal pirosat kapott, de ezt az emberhátrányt az ETO használta ki, és két labdaszerzéssel, kontrából Lódi Tamás duplázott, 7-1-re alakítva az eredményt. Közben röpködtek a sárga lapok, gyűltek a szabálytalanságok, pedig igazán nem volt durva vagy kemény a találkozó.

Egy rosszul végrehajtott csere miatt CE Martins is sárga lapot kapott, és mivel neki már volt egy ilyen, mehetett zuhanyozni, és megint jött az emberhátrány. A másodikat is túlélte az ETO, sőt Szeghy is betalált, 8-1 az ETO javára. Ekkor a Vasas percei következtek, két góllal felzárkóztak, egészen 8-3-ig. De a végére még maradt győri csattanó, egy percen belül tízig jutott a Rába-parti alakulat. Al-Ioani után Dróth is feliratkozott a góllövők közé.

A vége tehát sima 10-3, ezzel az ETO két győzelemmel hozta a kötelező továbbjutást, és várhatja az Aramis–DEAC párharc győztesét. Az Aramisnak nem sikerült begyűjtenie második győzelmét, 3-1-re kikapott Debrecenben, így túlórára kényszerül. A többi mérkőzésen sem dőlt el a továbbjutás sorsa, az esélyesek nem tudták érvényesíteni a papírformát. Az ETO-nak így most jól megérdemelt pihenő következik. A következő mérkőzést hétfőn, Győrben rendezik, az elődöntő már az egyik csapat harmadik sikeréig tart.

Olvasói sztorik