Futsal

Vereség az első meccsen, Szlovéniában

A világbajnoki selejtezőre készülő magyar teremlabdarúgó-válogatott első szlovéniai meccsén 3-1-es vereséget szenvedett a házigazdáktól.

Kapcsolódó cikkek

Frank Tamás szövetségi edző a szombati összecsapáson már azokat a sorokat küldte pályára, amelyek várhatóan a gyöngyösi világbajnoki selejtezőkön is szerepet kapnak majd, igaz, a sérült Sivák Péter és Trencsényi János ezúttal nem utazott el a csapattal, ők felépülésük esetén december közepéig csatlakozhatnak a kerethez – írja az MLSZ honlapja.

A mérkőzés első tíz perce kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat szerezhetett volna gólt, ezt követően azonban a magyarok begyűjtötték ötödik személyi hibájukat, és biztonságosabb játékra álltak át. A szlovénok hiába játszottak fölényben, a látogatók védelme jól zárt, és Pallai Gábor is bemutatott néhány nagy védést. Magyarország ebben a periódusban kontrákból alakított ki lehetőségeket, de a befejezések pontatlanok voltak, a félidő gólnélküli állásnál ért véget.

A fordulás után a labdát többet birtokló szlovénok megszerezték a vezetést, majd nem sokkal később Dróth Zoltán egyenlített, a hajrá 1-1-nél kezdődött. A 38. percben a hazaiak újabb gólt lőttek, a mieink pedig a végjátékra lehozták a kapust, és emberelőnyben próbáltak egyenlíteni. Ez a taktika azonban ezúttal nem vezetett eredményre, a hazaiak egy labdaszerzésből az üres kapuba találtak, és 3-1-re megnyerték a meccset. A két csapat vasárnap ismét megmérkőzik egymással.

– A szlovénok többet birtokolták a labdát, gyorsabban, labdabiztosabban játszottak, és összességében több helyzetük volt – értékelt a lefújás után Frank Tamás. – Az első félidőben jól zárt a védelmünk, ígéretes kontrákat vezettünk, a helyzeteket azonban nem tudtuk értékesíteni. A vereség ellenére a teljesítménnyel nem lehetek elégedetlen, a kulcsjátékosok közül többeknél tapasztalható előrelépés, de vannak, akiktől többet várok a tétmérkőzéseken.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szlovénia–Magyarország 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Pertics (22.), Grzelj (38.), Mordej (39.), illetve Dróth (24.)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik